Τεχνολογία

Κιλιμάντζαρο: Εγκατέστησαν σύνδεση υψηλής ταχύτητας ίντερνετ στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής

Κιλιμάντζαρο: Εγκατέστησαν σύνδεση υψηλής ταχύτητας ίντερνετ στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής

Πηγή Φωτογραφίας: The Hiking Experience

Κιλιμάντζαρο: Οι πεζοπόροι στο βουνό δεν είχαν σύνδεση στο ίντερνετ μέχρι τώρα και δεν μπορούσαν καν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις αφού η συνδεσιμότητα έληγε κοντά στο σημείο εκκίνησης περίπου στα 1860 μέτρα.

Η κρατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Τανζανίας εγκατέστησε σύνδεση υψηλής ταχύτητας στο ίντερνετ στις πλαγιές του όρους Κιλιμάντζαρο, του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, μέσω ενός εθνικού ευρυζωνικού έργου.

Ο υπουργός Πληροφοριών Nape Nnauye έκανε την έναρξη χθες λέγοντας ότι οι τουρίστες θα μπορούν σύντομα να επικοινωνούν με όλο τον κόσμο από την κορυφή του βουνού.

Ο Nnauye είπε ότι η σύνδεση στο βουνό αναμένεται να φτάσει στο υψηλότερο σημείο του, την κορυφή Uhuru, στα 5.895 μέτρα τον Οκτώβριο.

Το υπουργείο μοιράστηκε στο Twitter και σχετικές εικόνες.

Οι πεζοπόροι στο βουνό δεν είχαν σύνδεση στο ίντερνετ μέχρι τώρα και δεν μπορούσαν καν να κάνουν τηλεφωνικές κλήσεις αφού η συνδεσιμότητα έληγε κοντά στο σημείο εκκίνησης περίπου στα 1860 μέτρα.

Το βουνό προσελκύει σχεδόν 50.000 πεζοπόρους ετησίως από όλο τον κόσμο, που προσπαθούν να κατακτήσουν την κορυφή.

Το Κιλιμάντζαρο αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Τανζανίας, συνεισφέροντας 18% στο ΑΕΠ και πέρυσι είχε έσοδα 1,4 δισ. δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments