Διεθνή

Τουρκία: Νέοι ρωσικοί S – 400 παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ;

Τουρκία: Νέοι ρωσικοί S – 400 παρά την προειδοποίηση των ΗΠΑ;

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Φαίνεται ότι η Τουρκία περνάει στην υλοποίηση της σύμβασης με τη Ρωσία αναφορικά με τα S – 400, παρά τις σαφείς σημερινές προειδοποιήσεις.

Φαίνεται ότι η Τουρκία περνάει στην υλοποίηση της σύμβασης με τη Ρωσία αναφορικά με τα S – 400, παρά τις σαφείς σημερινές προειδοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ρωσικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας δήλωσε πως η σύμβαση για την προμήθεια της δεύτερης παρτίδας του ρωσικού αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 υπογράφηκε και άρχισε να εφαρμόζεται.

Σημειώνουμε ότι την έντονη αντίθεση του στο ενδεχόμενο η Τουρκία να αποκτήσει επιπλέον συστοιχίες του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S – 400 διατύπωσε το πρωί ο Αμερικανός Γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ωστόσο, ο Ρώσος αρμόδιος προέβη σε δηλώσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της πατρίδας του. Με βάση τα όσα μεταδίδονται, αναφέρεται με ενάργεια στις δηλώσεις του ότι «μεταξύ άλλων, υπογράφτηκε έγγραφο που διασφαλίζει την εγχώρια παραγωγή κάποιων επιμέρους εξαρτημάτων του συστήματος. Αυτή τη στιγμή η συμφωνία εκτελείται».

Έως τώρα, δεν έχει υπάρξει καμία, επίσημη ή ανεπίσημη, αντίδραση εκ μέρους της Τουρκίας, στοιχείο που επιτείνει τη διαγραφόμενη περαιτέρω ένταση στις σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον.

Επιπλέον, ο  Ρώσος αξιωματούχος, Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, πρόσθεσε: «Η δύσκολη πολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε φέτος είχε αρνητικό αντίκτυπο σε ορισμένες πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ρωσικής πλευράς και των εταίρων της. Ωστόσο, η στρατιωτική και τεχνική συνεργασία με την Τουρκία αναπτύσσεται σύμφωνα με τις συμφωνίες, οι οποίες έχουν επιτευχθεί μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τους Τούρκους εταίρους με διαφάνεια και στη βάση του αμοιβαίου οφέλους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments