Οικονομία

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Αυξήθηκαν 58% μέσα σε ένα χρόνο

Ηλεκτρονικές συναλλαγές: Αυξήθηκαν 58% μέσα σε ένα χρόνο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi/Pixabay

Αύξηση 58% μόλις σε ένα χρόνο παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές

Αύξηση 58% μόλις σε ένα χρόνο παρουσίασαν οι ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ελλάδα. Πρόκειται για συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μέσω χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών, μεταφορές πιστώσεων, δηλαδή μεταφορές από λογαριασμό σε λογαριασμό, άμεσες χρεώσεις, όπως πάγιες εντολές, εμβάσματα και επιταγές.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΚΤ, ο αριθμός των ηλεκτρονικών συναλλαγών ανήλθε στα τέλη του 2021 σε 2,146 δισ., καταγράφοντας αύξηση κατά 379 εκατ. σε σχέση με το 2020 και 789 εκατ. σε σχέση με το 2019, τη χρονιά πριν ξεσπάσει η υγειονομική κρίση που έγινε αφορμή για την εκτόξευση των ηλεκτρονικών πληρωμών. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει 201 συναλλαγές ανά κάτοικο (+36 συναλλαγές σε σχέση με το 2020 και +74 συναλλαγές σε σχέση με το 2019), έναντι 333 συναλλαγών ανά κάτοικο στην Ευρωζώνη.

Την πρώτη θέση στις ηλεκτρονικές πληρωμές ανά κάτοικο κατέχει σταθερά το Λουξεμβούργο με 7.576 συναλλαγές, ενώ εντυπωσιακή είναι η αναρρίχηση της Λιθουανίας στη 2η θέση από την 11η το 2020 και τη 15η το 2019, γεγονός που αποδίδεται στην υπερσυγκέντρωση fintech εταιρειών, καθιστώντας τη Λιθουανία σε νούμερο 1 χώρα αδειοδοτημένων ιδρυμάτων ηλεκτρονικού χρήματος.

Τη μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των διαφορετικών τύπων ηλεκτρονικών πληρωμών (κάρτες, μεταφορές πιστώσεων, άμεσες χρεώσεις, εμβάσματα κ.λπ.) εμφανίζει στη χώρα μας το πλαστικό χρήμα (αύξηση 33,4%), με τον πρώτο λόγο να έχουν οι χρεωστικές κάρτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments