Διεθνή

Πετρέλαιο: Μείωση την παραγωγή της στα διυλιστήρια της Ρηνανίας της Shell λόγω ξηρασίας του Ρήνου

Πετρέλαιο: Μείωση την παραγωγή της στα διυλιστήρια της Ρηνανίας της Shell λόγω ξηρασίας του Ρήνου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, VORIA

Πετρέλαιο: Η γνωστή πετρελαϊκή Shell προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της στη μονάδα διύλισης της Ρηνανίας στη Γερμανία

Η γνωστή πετρελαϊκή Shell προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι αναγκάστηκε να μειώσει την παραγωγή της στη μονάδα διύλισης της Ρηνανίας στη Γερμανία, η οποία είναι η βασική πηγή των καυσίμων όπως πετρέλαιο θέρμανσης και πετροχημικά, μιας και ο ποταμός του Ρήνου έχει χαμηλή στάθμη του νερού, που έχουν κάνει τη μεταφορά αγαθών μέσω του ποταμού πιο δύσκολη.

«Λόγω της χαμηλής στάθμης του νερού του Ρήνου, μειώσαμε τη χωρητικότητα του Shell Energy and Chemicals Park Rhineland. Η κατάσταση όσον αφορά τον εφοδιασμό είναι δύσκολη, αλλά αντιμετωπίζεται προσεκτικά», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

Η εταιρεία δεν είπε σε ποιο επίπεδο έχει μειωθεί η δυναμικότητα της τοποθεσίας που μπορεί να επεξεργαστεί έως και 17 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου ετησίως, ή 345.000 βαρέλια την ημέρα.

Η συνεχιζόμενη εξαιρετικά χαμηλή στάθμη του νερού στον Ρήνο έχει διογκώσει τους ναύλους καθώς ορισμένα πλοία αγγίζουν την κοίτη του ποταμού ακόμα και όταν είναι άδεια, δήλωσε εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας.

Η στάθμη του νερού στο σημείο πνιγμού του Ρήνου στο Kάουμπ κοντά στο Kόμπλεντς ήταν στα 34 εκατοστά την Πέμπτη, ακόμα πιο κοντά στα χαμηλά επίπεδα που παρατηρήθηκαν τελευταία φορά το 2018. Τα σκάφη χρειάζονται περίπου 1,5 μέτρο για να πλεύσουν πλήρως φορτωμένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments