People

Εκβιάζοντας πολιτικούς

Εκβιάζοντας πολιτικούς

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου- KhabarNaamaa

Η χυδαιολογία παίρνει διαστάσεις μέχρι το «χτύπημα» εναντίον του αντιπάλου. Και το «χτύπημα» πρέπει να είναι ακαριαίο και αδόκητο.

Από χθες το πρωί κατακλύζεται το «πλανητικό χωριό» με ένα εξαιρετικά σύντομο video που αποτυπώνει την 36χρονη Σάνα Μάριν να πίνει και να διασκεδάζει με φίλες και φίλους της σε ένα κάπως ξέχειλο από χορούς ιδιωτικό πάρτι. Ούτε κατανάλωση χασίς, ούτε κατάχρηση κάποιας άλλης ναρκωτικής ουσίας απαθανατίζει ο φακός για την Μάριν, η οποία, όμως, είναι Πρωθυπουργός της Φινλανδίας, δηλαδή της Χώρας που εγκατέλειψε τη μακρόχρονη παράδοση ουδετερότητας και πέρασε στις γραμμές του ΝΑΤΟ και του πολιτικού κόσμου και του συστήματος ασφαλείας της Δύσης.

Βέβαια, το ότι δεν επιδόθηκε σε αλκοολικά ή άλλα όργια δεν απαλλάσσει την νεαρή σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικό από κάθε ιδέα ψόγου, εξαιρετικά καλοπροαίρετου. Και τούτο γιατί, όπως η ίδια διευκρίνισε, με εκπλήσσουσα ψυχραιμία, το εν λόγω βιντεάκι τραβήχτηκε εν γνώσει της και ενώ είχε ήδη περάσει στην ενεργό πολιτική και στην ανάληψη των πρωθυπουργικών της καθηκόντων. Οι δημόσιοι άνδρες, άνθρωποι επί το νεωτερικότερον, δεν έχουν δημόσια ζωή. Ο βίος τους πρέπει, λοιπόν, να είναι διαυγής, δεκτικός «εις το φως της ημέρας».

Ο χρονισμός, όμως, είναι αυτός που περικλείει το ψαχνό της ταλαιπωρίας, που υπέστη η νεαρή Σκανδιναβή πολιτικός. Η δημοσιοποίηση του video συμπίπτει με τον οριστικό απογαλακτισμό από την ουδετερότητα και την αποκοπή από το Κρεμλίνο, το οποίο διοικείται από έναν αιμοδιψή δικτάτορα, που, ενδεικτικά, έχει προνοήσει να εξασφαλίσει θεσμικά την παραμονή του στο τιμόνι της Ρωσίας για κάπου δύο δεκαετίες ακόμα.

Ο πολιτικός κυνισμός απογειώνεται, πλέον

Προσπαθεί να εξοντώσει ηθικά και κοινωνικά τους πολιτικούς παράγοντες που αντιστέκονται στον εκφασισμό της δημόσιας ζωής, καταφεύγοντας σε γκαιμπελικής εμπνεύσεως μεθόδους κατατρομοκράτησης, διασυρμού, διαπόμπευσης και, βέβαια, εκβιασμού. Η εσωτερική λογική, που συνέχει τις μεθόδους αυτές, είναι απλή και τη συναντά κανείς από εναπομείνασες συλλογικότητες νεονατσεφικών ταλιμπάν της πλατείας Εξαρχείων έως το ολοκληρωτικό καθεστώς του ΚΚ Κίνας. Και η λογική αυτή συμπυκνώνεται στο απλοϊκό αλλά κυνικά αποτελεσματικό απόφθεγμα:  «Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας».

Κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί ενεργοποιούνται, φήμες επιστρατεύονται, κακόβουλες διαδόσεις δηλητηριάζουν τον Τύπο, ηλεκτρονικό και έντυπο. Με ψεύδη, συκοφαντίες, διογκώσεις, διαστρεβλώσεις, εξευτελιστικές αναφορές, υπονοούμενα και υπαινιγμούς διαπομπεύονται, ο ένας μετά τον άλλον, κοινωνικοί παράγοντες, επιχειρηματίες, πολιτικοί ηγέτες, άνθρωποι της τέχνης, συνάνθρωποι δοσμένοι στα γράμματα. Η χυδαιολογία παίρνει διαστάσεις μέχρι το «χτύπημα» εναντίον του αντιπάλου. Και το «χτύπημα» πρέπει να είναι ακαριαίο και αδόκητο. Ακόμη κι αν πρόκειται για μια νέα γυναίκα, που, αντί να καταναλώσει τις κοινωνικά προβλεπόμενες δύο, κατανάλωσε τρεις μερίδες βότκας. Αλλά ας μην περιμένει κάποιος ευαισθησίες και ψευδαισθήσεις από παλικαράδες του γλυκέου ύδατος, που μόνον ως χαφιέδες έμαθαν να βγάζουν το ψωμί τους.

Έχετε και άλλα βιντεάκια;

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments