Ελλάδα

Κώστας Λαγουβάρδος στο pagenews.gr: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού

Κώστας Λαγουβάρδος στο pagenews.gr: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού
Τι δήλωσε στο pagenews.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, Μετεωρολόγος – Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Παρά τις αυξημένες θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας ιδίως από την Πέμπτη, φαίνεται πως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει εκ νέου. Παράλληλα, αντιμέτωπη με αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και ιστορική ξηρασία που στερεύει τα ποτάμια βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη, ενώ προετοιμάζεται για έναν εξίσου δύσκολο χειμώνα, όπου θα πρέπει να περιορίσει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με με τον Κώστα Λαγουβάρδο, Μετεωρολόγο – Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπου ανέφερε στη Σοφία Χύτου ότι: “Το Σάββατο οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα, με 1 έως 2 βαθμούς μείον ενώ την Κυριακή θα σημειωθεί ξανά υποχώρηση στη θερμοκρασία. Την Δευτέρα αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού με τον υδράργυρο να υποχωρεί και να κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες.”.

Η στάθμη του Δούναβη έπεσε και εμφανίστηκαν γερμανικά πολεμικά πλοία του 1944

Η χειρότερη ξηρασία εδώ και χρόνια στην Ευρώπη έριξε τη στάθμη του ποταμού Δούναβη σε ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα που έχει καταγραφεί ποτέ εδώ και έναν αιώνα, με αποτέλεσμα κοντά στην πόλη Πράχοβο να εμφανιστούν μέσα από τα νερά τα απομεινάρια δεκάδων γερμανικών πολεμικών πλοίων που βυθίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα πλοία αυτά, που ήταν γεμάτα με εκρηκτικά, ήταν κάποια από τα εκατοντάδες που βυθίστηκαν στον Δούναβη το 1944, καθώς ο γερμανικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας υποχωρούσε μπροστά στην προέλαση των σοβιετικών δυνάμεων. Μέχρι και σήμερα, τα ναυάγια εξακολουθούν να παρεμποδίζουν τη ναυσιπλοΐα στον ποταμό, όταν η στάθμη του νερού πέφτει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments