Ελλάδα

Κώστας Λαγουβάρδος στο pagenews.gr: Ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή

Κώστας Λαγουβάρδος στο pagenews.gr: Ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι δήλωσε στο pagenews.gr ο Κώστας Λαγουβάρδος, Μετεωρολόγος – Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Δύσκολη είναι η κατάσταση στα Μέγαρα, καθώς οι άνεμοι που πνέουν δυσχεραίνουν την κατάσβεση της πυρκαγιάς και κάνουν το έργο των πυροσβεστών αρκετά περίπλοκο και από πολύ νωρίς έχουν σπεύσει στο σημείο επίγεια και εναέρια μέσα. Σε ύφεση η φωτιά, σε σπίτια και επιχειρήσεις σε Πεντέλη, Πανόραμα Παλλήνης, Ανθούσα, Διώνη και Ντράφι ενώ οι καταστροφές είναι δεκάδες.

Το pagenews.gr επικοινώνησε με τον Κώστα Λαγουβάρδο, Μετεωρολόγο – Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών όπου ανέφερε στη Σοφία Χύτου ότι: “Θα υπάρχουν άνεμοι και μέχρι το βράδυ (Τετάρτη) ισχυρό μελτέμι ενώ σταδιακά θα εξασθενήσει. Οι άνεμοι πνέουν 4 με 5 μποφόρ. Ο καιρός θα αλλάξει από την Παρασκευή, όπου θα υπάρξει ένα 10ημερο θερμό κύμα με θερμοκρασίες που θα κινηθούν 37-38-39 βαθμών κελσίου. Παράλληλα, θέλει προσοχή τόσο για τις ευάλωτες ομάδες όσο και πιθανό “ξέσπασμα” πυρκαγιών”.

Στις φλόγες Ισπανία και Πορτογαλία

Η Νότια Ευρώπη γνωρίζει, εκτός από καύσωνες, τη φρίκη των πυρκαγιών. Η Ισπανία και η Πορτογαλία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δασοπυρόσβεσης, αφού είναι υποχρεωμένες να ανταποκριθούν στις επιτακτικές απαιτήσεις της πύρινης λαίλαπας.

Στην Ισπανία, ένα μόλις μήνα μετά από μια γιγαντιαία πυρκαγιά που κατέστρεψε σχεδόν 30.000 εκτάρια, η ισπανική επαρχία Ζαμόρα, στα βορειοδυτικά της χώρας, βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με τις φλόγες. Οι πυρκαγιές έχουν προκαλέσει, μέσα σε δέκα ημέρες, τέσσερις θανάτους και πέντε σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ σχεδόν 6.000 άνθρωποι χρειάστηκε να εκκενώσουν τις οικίες και τους χώρους εργασίας τους.
Στην Πορτογαλία, περισσότεροι από 1.400 πυροσβέστες συνεχίζουν να μάχονται με τις φλόγες. Οι δύο πιο ανησυχητικές πυρκαγιές εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα της χώρας. Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων έχασε τη ζωή του, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από τις φλόγες και σχεδόν 1000 πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να κατασβέσουν τις πύρινες εστίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments