Διεθνή

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ, οι πρώτοι τροφοδότες της τρομοκρατίας στη Συρία

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ, οι πρώτοι τροφοδότες της τρομοκρατίας στη Συρία

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/eurokinissi

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στον σταθμό OneRadio της γείτονος, στο πλαίσιο της οποίας υποστήριξη ότι οι πρώτοι που τροφοδοτούν τη Συρία είναι οι Αμερικανοί.

Σφοδρή επίθεση εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, ελάχιστες ώρες μετά τις επαφές του με αντικείμενο τη συνεχιζόμενη πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη στον σταθμό OneRadio της γείτονος, στο πλαίσιο της οποίας υποστήριξη ότι οι πρώτοι που τροφοδοτούν τη Συρία είναι οι Αμερικανοί.

Ο Πρόεδρος της Τουρκία δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν περαιτέρω βήματα με τη Συρία, με την οποία ο εξ Ανατολών γείτονας βρίσκεται σε χρόνια διαμάχη. Ο Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν δημοσιογράφοι του σταθμού σχετικά με την ατζέντα στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ουκρανία και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στη Συρία και στις σχέσεις που, κατά τη γνώμη του, αυτή διατηρεί με την Ουάσιγκτον.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Άγκυρα, αλλά έστρεψε τα βέλη του και εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πιο αναλυτικά, ο Ερντογάν ανέφερε: «Εμείς, αυτή τη στιγμή, με όλα τα βήματα που κάνουμε στη Συρία, ιδιαίτερα στη βόρεια Συρία, ανατολικά του Ευφράτη και δυτικά μέχρι την Μεσόγειο, σε εκείνες τις περιοχές, υπάρχει ένας αντιτρομοκρατικός αγώνας που διεξάγουμε μαζί με τους Ρώσους. Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα μας ενάντια στην τρομοκρατία. Κάποια από αυτά τα πράγματα τα κάνουμε μαζί με τους Ρώσους ενώ κάποια από αυτά τα πραγματοποιούμε τους δικούς μας στρατιώτες και τις δυνάμεις ασφαλείας μας».

Μετά την ανοιχτή και δημόσια υπογράμμιση της συμπόρευσης με τη Ρωσία του Πούτιν, ο Ερντογάν συμπλήρωσε: «Αυτήν την στιγμή, ιδιαίτερα η Αμερική, δυστυχώς συσσωρεύει εδώ χιλιάδες φορτηγά με όπλα, οχήματα, πυρομαχικά και εξοπλισμούς. Και σε ποιους τα συσσωρεύει αυτά ; Όλα στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να το δηλώσουν αυτό. Δεν μπορούν να πουν πως “Εγώ δεν τροφοδότησα την τρομοκρατία”. Οι πρώτοι τροφοδότες της τρομοκρατίας στη Συρία είναι οι ΗΠΑ και οι δυνάμεις του συνασπισμού. Δεν κουράστηκαν εκεί και την ίδια τροφοδότηση έκαναν και στο Ιράκ. Σε ποιον ; Πάλι στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Αν σήμερα υπάρχει μία αναταραχή στο Ιράκ δυστυχώς πάλι η Αμερική βρίσκεται πίσω από αυτό. Και φτάνω στο σημείο να συναντηθούν με τους ηγέτες αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων στο Λευκό Οίκο. Εμείς τα ξέρουμε όλα αυτά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments