Οικονομία

Μέτρα στήριξης ΔΕΘ: Σε τρεις άξονες το πλαίσιο των παρεμβάσεων

Μέτρα στήριξης ΔΕΘ: Σε τρεις άξονες το πλαίσιο των παρεμβάσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Τα μέτρα που θα είναι άμεσης εφαρμογής θα αφορούν την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Σε τρεις άξονες αναμένεται να κινηθεί το πλέγμα των παρεμβάσεων που θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο βήμα της 86ης ΔΕΘ. Τα μέτρα θα είναι βραχυπρόθεσμα και κάποια άμεσης εφαρμογής. Τα μέτρα που θα είναι άμεσης εφαρμογής θα αφορούν την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Παράλληλα θα ανακοινωθούν και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες θα κάνουν “ποδαρικό” το 2023, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης κ.α.

Τα 2+1 μέτρα στο “καλάθι” της ΔΕΘ

Επιταγή ακρίβειας: Η καταβολή του έκτακτου βοηθήματος φαίνεται να έχει «κλειδώσει» οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί σε επίπεδα των 200-230 ευρώ, ενώ θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων, αφού εκτιμάται ότι θα χορηγηθεί σε μεγαλύτερη περίμετρο νοικοκυριών από όσα έλαβαν την πρώτη επιταγή ακρίβειας το περασμένο Πάσχα.

Στόχος είναι σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες, αλλά και όσοι πλήττονται περισσότερο από το «τσουνάμι» ακρίβειας. Το εύρος των δικαιούχων θα αποφασιστεί έως το τέλος του μήνα μετά την ολοκλήρωση της επεξεργασίας του συνολικού πακέτου των παροχών που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ.

Αύξηση του Επιδόματος Θέρμανσης και του αριθμού των δικαιούχων

Δεδομένη θεωρείται και η χορήγηση του Fuel Pass 3, εφόσον οι τιμές των καυσίμων δεν αποκλιμακωθούν σημαντικά μέσα στο επόμενο διάστημα. Άλλωστε η ακρίβεια που έρχεται από τον χειμώνα χρειάζεται ανάχωμα και η επιδότηση καυσίμων περιλαμβάνεται σε αυτή τη στρατηγική.

Τα μέτρα που θα κάνουν “ποδαρικό” το 2023

  • Η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλους (συμπεριλαμβανομένων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων) που αποτελεί κυβερνητική δέσμευση και κοστίζει περίπου 470 εκατ. ευρώ
  • η αύξηση των συντάξεων για εκείνους που δεν έχουν προσωπική διαφορά κατά τουλάχιστον 6%,
  • η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού σε τουλάχιστον 751 ευρώ και κάποιες αλλαγές στο τέλος επιτηδεύματος.
  • Επιταγή ακρίβειας

Παράλληλα, το Σάββατο ανακοινώθηκαν από τους παρόχους και τα νέα τιμολόγια ρεύματος Σεπτεμβρίου με αρκετά υψηλές τιμές. Το προσεχές διάστημα το υπουργείο Ενέργειας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα επιδοτήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments