Οδηγός

Πληρωμές επιδομάτων: “Βροχή” πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα

Πληρωμές επιδομάτων: “Βροχή” πληρωμών για συντάξεις και επιδόματα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Σε μια σειρά πληρωμών προχωρά ο ΟΑΕΔ - ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εργασίας

Σε μια σειρά πληρωμών προχωρά ο ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ και το υπουργείο Εργασίας .Στις 26 Αυγούστου 2022, ημέρα Παρασκευή, θα αρχίσει η καταβολή για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου. Όπως είναι γνωστό, τα ποσά πιστώνονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα της προηγούμενης εργάσιμης ημέρας.

Δείτε όλο το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν, την περίοδο 22-26 Αυγούστου, οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 39 εκατ. ευρώ σε 189.000 δικαιούχους για επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου.
  • Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα καταβληθούν 555 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 975.000 συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν επίσης 13,5 εκατ. ευρώ σε 46.715 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
  • Τέλος, 17 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για απονομή εφάπαξ.

Στις 29 Αυγούστου 2022, ημέρα Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.

Στις 30 Αυγούστου 2022 ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις  των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 11 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 28.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 15.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  • 800.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 900 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 1 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί σε 2.000 δικαιούχους για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 646,3 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1,2 εκατομμύρια δικαιούχους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments