People

Η μικρή Άνγκελα της Άνγκελας Μέρκελ

Η μικρή Άνγκελα της Άνγκελας Μέρκελ

Πηγή Φωτογραφίας: The New Yorker

Γιατί η μικρή Άνγκελα και η μεγάλη Άνγκελα έχουν μια ιδιαίτερη, κοινή ιστορία

Στο συλλογικό μας φαντασιακό, αλλά και στην κοινή μας μνήμη, η Άνγκελα Μέρκελ σηματοδοτεί, όχι άδικα, απαιτητικά χρονοδιαγράμματα, αυστηρές δημοσιονομικές πολιτικές, excel που μετρούν, με αυστηρή και αδιάψευστη ακρίβεια, τα πρακτικά αποτελέσματα. Η κοινωνικά παγερή και η οικονομικά αδυσώπητη της δεκαετίας των τριών μνημονίων της ελληνικής δεκαετίας του 2010 – 2020. Υπάρχει όμως και μια συνέχειά της, με μια έννοια. Κανείς λόγος ανησυχίας όμως. Πρόκειται για μια αλλοδαπή μαθήτρια δημοτικού σχολείου από την Κολωνία, που ο ταχυδρόμος τής έφερε ένα μικρό πακέτο με δώρα.

View this post on Instagram

A post shared by Bundeskanzlerin a.D. Merkel (@bundeskanzlerinmerkel)

Γιατί η μικρή Άνγκελα και η μεγάλη Άνγκελα έχουν μια ιδιαίτερη, κοινή ιστορία

Το ταχυδρομικό πακέτο περιείχε σχολικές τσάντες, κασετίνες, μολύβια – και φωτογραφία της πρώην καγκελαρίου: Για την εξάχρονη Άντζελα, η αρχή των σχολικών της ημερών ήταν αρκετά συναρπαστική. Λίγο πριν αρχίσει το σχολικό της ταξίδι, κάπου στην Κολωνία, έλαβε ένα αυτόγραφο από τη συνονόματή της, την τρανή πρώην Καγκελάριο Άνγκελα Μάρκελ, μαζί με μια αφιέρωση: «Για την Άντζελα». Υπογράφει η Μέρκελ, η Άνγκελα Μέρκελ. Και ο ιδιαίτερος λόγος ποιος είναι; Θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετα.

View this post on Instagram

A post shared by Hasan Bratic (@hasanbratic)

Η μικρή Άνγκελα και η Μέρκελ μοιράζονται μια ιδιαίτερη, μια ξεχωριστή ιστορία. Η εξάχρονη γεννήθηκε στην Κολωνία στα τέλη του 2015, όπως αναφέρουν οι γονείς της – λίγο μετά την φυγή της οικογένειας από τη Συρία. «Από ευγνωμοσύνη για την προσφυγική πολιτική, η κόρη πήρε το όνομα της Καγκελαρίου», λέει ο πατέρας της πεντάχρονης νέας μαθήτριας, ο Ezzat. «Έχει βοηθήσει πολύ κόσμο. Και βοήθησε και μας», εξηγεί. Μερικοί φίλοι που συνοδεύουν την οικογένεια σε εθελοντική βάση εδώ και χρόνια, επικοινώνησαν με το γραφείο της Μέρκελ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η κάρτα είχε πράγματι σταλεί από το γραφείο της πρώην Καγκελαρίου. Τώρα, η μικρή Άντζελα από τη Συρία πηγαίνει στο σχολείο, έχοντας στην πλάτη της τις ευχές της άλλοτε πιο ισχυρής γυναίκας στον κόσμο.

Αν την ρωτήσετε την Tall Angela είναι όμορφη, λέει:

«Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee χάρη σε αυτό το σπουδαίο δώρο». Το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει, είναι να μάθει να γράφει. Αν και μπορεί ήδη να γράψει κάτι: το μικρό της όνομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments