Τεχνολογία

Το Google Maps εντόπισε αεροπλάνο σε τροπικό δάσος μάλλον από δυστύχημα

Το Google Maps εντόπισε αεροπλάνο σε τροπικό δάσος μάλλον από δυστύχημα

Πηγή Φωτογραφίας: Independent- Daily Express

Τι αναφέρουν οι αρχές της Αυστραλίας

Το Google Maps κατέγραψε μια εικόνα ενός αεροπλάνου το οποίο δείχνει να έχει πέσει σε τροπικό δάσος της Αυστραλίας. Ωστόσο, ειδικοί εκτιμούν πως πρόκειται για σφάλμα του λογισμικού (glitch).

Όπως φαίνεται και στην εικόνα πρόκειται για ένα άθικτο επιβατικό αεροπλάνο που βρίσκεται στο Cardwell Range της Ασυτραλίας, περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του Port Douglas.

Είναι επίσης πιθανό το αεροπλάνο, το οποίο φαίνεται να είναι Airbus A320 ή Boeing 737, να πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, δίνοντας την εντύπωση ότι βρίσκεται στο έδαφος.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις αυστραλιανές αρχές, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα για κάποια δυσλειτουργία του λογισμικού που χρησιμοποιεί η Google για αυτές τις δορυφορικές εικόνες.

«Φαίνεται ότι υπάρχει ένα φαινόμενο που ονομάζεται “φωτογραφίες-φαντάσματα” και για αυτό πρόκειται εδώ», είπε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Αυστραλίας.

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται ένα παρόμοιο φαινόμενο. Το 2016, ένα αεροπλάνο εμφανίστηκε στον πάτο μιας λίμνης στη Μινεάπολη, στο Google Maps. Τότε, εκπρόσωπος της Google είχε εξηγήσει ότι οι δορυφορικές εικόνες που εμφανίζονται στην εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα της σύνθεσης αρκετών εικόνων.

«Αντικείμενα που κινούνται γρήγορα συχνά εμφανίζονται μόνο σε μία από τις πολλές φωτογραφίες που χρησιμοποιούμε για κάθε περιοχή. Όταν αυτό συμβαίνει, αχνά υπολείμματα του αντικειμένου αυτού μπορεί να εμφανίζονται κάποιες φορές», είχε δηλώσει τότε εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments