Διεθνή

Τουρκία κατά Μητσοτάκη για το τείχος στον Έβρο

Τουρκία κατά Μητσοτάκη για το τείχος στον Έβρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η απόφαση για επέκταση απασχολεί το σημερινό Τύπο της γείτονος, έντυπο και ηλεκτρονικό

Την έντονη αντίδραση των Τούρκων προκαλεί η απόφαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την επέκταση του τείχους μας στον Έβρο.

Η απόφαση για επέκταση απασχολεί το σημερινό Τύπο της γείτονος, έντυπο και ηλεκτρονικό, ο οποίος θεωρεί την απόφαση αντίθετη προς ο δημόσιο διεθνές δίκαιο και στοχοποιεί κυρίως τον Έλληνα Πρωθυπουργό, καθώς και τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Νότη Μηταράκη και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ενδεικτικά, στο τουρκικό μέσο Haberturk αναφέρεται ότι η πατρίδα μας «με παράνομη υποκίνηση του Έλληνα Πρωθυπουργού, επεκτείνει το τείχος στον Έβρο ποταμό» και ότι «το 40 χιλιομέτρων τείχος που βρίσκεται στις ακτές του Έβρου, αποφασίστηκε να επεκταθεί για άλλα 80 χιλιόμετρα με τρόπο που θα καλύπτει όλα τα σύνορα».

Τα μέτρα που έλαβε η ελληνική Κυβέρνηση θεωρούνται αντίθετα προς τη διεθνή νομιμότητα. Σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «η Ελλάδα πήρε μία νέα απόφαση  σχετικά με τα  εκτός διεθνούς δικαίου μέτρα κατά των μεταναστών που προκαλούν αντιδράσεις. Θα κλείσει τα σύνορα με την Τουρκία με τείχος. Η ελληνική κυβέρνηση στα πλαίσια του αγώνα κατά της μετανάστευσης είχε στήσει στις όχθες του Έβρου ένα τείχος μήκους 40 χιλιομέτρων. Ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης κ. Νότης Μηταράκης την Παρασκευή ανακοίνωσε την επέκταση του τείχους με τρόπο που θα καλύψει όλα τα σύνορα Κοινοποιήθηκε η αναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Το τείχος θα επεκταθεί για άλλα 80 χιλιόμετρα Ο ελληνικός στρατός θα αποφασίσει ποια τμήματα του τείχους θα ανεγερθούν κατά προτεραιότητα. Ακόμη, κατά μήκος του τείχους, θα αυξηθούν και οι περιπολίες. Η Ελλάδα προβαίνει σε δράσεις  κατά των μεταναστών με αδιαφορία για το διεθνές δίκαιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments