Πολιτισμός

Τα ρωσικά διαμάντια ρέουν ξανά στην αγορά μετά το χάος των κυρώσεων

Τα ρωσικά διαμάντια ρέουν ξανά στην αγορά μετά το χάος των κυρώσεων

Πηγή Φωτογραφίας: Business Insider México- The Hindu Business Line

Παρά τις κυρώσεις οι πολύτιμοι λίθοι κυκλοφορούν και πάλι

Ο πανικός που κυρίευσε τον κόσμο των διαμαντιών φέτος, όταν επεβλήθηκαν κυρώσεις στον ρωσικό κολοσσό εξόρυξης Alrosa , δείχνει ότι εκτονώνεται, με την εταιρεία να ανακάμπτει σιωπηρά , και τις εξαγωγές της να έχουν επανέλθει σε σχεδόν προπολεμικά επίπεδα.

Η Alrosa αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας προσφοράς ακατέργαστων διαμαντιών και η βιομηχανία των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναστατώθηκε καθώς οι κόφτες, οι στιλβωτές και οι έμποροι αναζητούσαν τρόπους να συνεχίσουν να αγοράζουν από τη Ρωσία, ενώ οι τράπεζές τους δεν μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν πληρωμές. Η ξαφνική έλλειψη πολύτιμων λίθων εκτόξευσε τις τιμές των διαμαντιών, ειδικά για τα μικρότερα και φθηνότερα πετράδια στα οποία ειδικεύεται η Alrosa.

Μέσω Ινδίας

Τώρα, μετά από μήνες παράλυσης, η Alrosa επέστρεψε πουλώντας περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια διαμαντιών το μήνα, λίγο κάτω από τα επίπεδα πριν από την πανδημία. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Bloomberg, οι πωλήσεις ξεκίνησαν και πάλι καθώς ορισμένες ινδικές τράπεζες εκμεταλλεύονται τους τρόπους διευκόλυνσης των συναλλαγών σε νομίσματα εκτός των αμερικανικών δολαρίων.Οι περισσότερες από τις ρωσικές πέτρες κατευθύνονται σε κατασκευαστές στην Ινδία, όπου εκατοντάδες κυρίως οικογενειακές επιχειρήσεις κόβουν και γυαλίζουν ακατέργαστες πέτρες μετατρέποντάς της σε τελικό προϊόν. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Alrosa πουλά διαμάντια σε αγοραστές στην Ινδία και την Ευρώπη, και δέχεται τις πληρωμές κυρίως σε ρουπίες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments