Διεθνή

Ακάρ σε Έλληνες: «Να μάθετε την ιστορία σας»

Ακάρ σε Έλληνες: «Να μάθετε την ιστορία σας»

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Hulusi Akar/Daily Sabah

Τι δήλωσε ο Ακάρ

Σε ακραία προσβλητικές για την ιστορική μας μνήμη και για τη σημερινή μας θέση ως Έθνους δηλώσεις προέβη ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Αρχικά, ο Υπουργός Άμυνας της γείτονος μας κάλεσε να αντλήσουμε διδάγματα από την Ιστορία με βάση όσα συνέβησαν πριν από έναν αιώνα: «Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Εν συνεχεία, ο Χουλουσί Ακάρ προέτρεψε την Ελλάδα να μην είναι επεκτατική απέναντι στην Τουρκία, λέγοντας: «Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!».

Μάλιστα, επανέλαβε εμμέσως την πρόταση περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών του Αιγαίου, επανέφερε με έμμεσο τρόπο την τουρκική πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και αναφέρθηκε και στο τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν: «Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το αιγαίο και η ανατολική μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας  και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. (…) Έγιναν οι υπολογισμοί, και το ερευνητικό μας πλοίο αυτή τη στιγμή κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά, και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments