Οδηγός

ΟΑΕΔ δύο επιδόματα: Ποιοι οι δικαιούχοι

ΟΑΕΔ δύο επιδόματα: Ποιοι οι δικαιούχοι

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Αφορά το επίδομα εργασίας και το μπόνους 300 ευρώ. 

Χιλιάδες ανέργους αφορούν τα δύο νέα επιδόματα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που προβλέπονται στο νόμο «Δουλειές Ξανά». Αφορά το επίδομα εργασίας και το μπόνους 300 ευρώ.

Δείτε ποιους αφορά

Επίδομα εργασίας

  • Για πρώτη φορά η χορήγηση επιδόματος εργασίας. Συγκεκριμένα όσοι άνεργοι βρουν δουλειά κατά την περίοδο καταβολής του επιδόματος ανεργίας, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 50% του επιδόματος, δηλαδή ένα ποσό ύψους 219 ευρώ (αφού το επίδομα ανεργίας από την 1η Μάη θα φτάσει τα  438 ευρώ το μήνα) για όσο διάστημα υπολείπεται μέχρι τη λήξη της περιόδου καταβολής του.

Μπόνους 300 ευρώ

  • Την παροχή κινήτρων σε μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 έτη, για ενεργή αναζήτηση εργασίας. Συγκεκριμένα προβλέπεται καταβολή επιδόματος 300 ευρώ σε όσους καταρτίζουν ψηφιακό ατομικό σχέδιο δράσης, ως κίνητρο να επανέλθουν στην ενεργή αναζήτηση. Σε αυτή την προσπάθεια θα υπάρχει και ενεργοποίηση εργασιακών συμβούλων με προτεραιότητα τους μακροχρόνια ανέργους, πάνω από 5 χρόνια.

Εκτός από τα δύο νέα επιδόματα, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης δίνει ιδιαίτερη σημασία και στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης που θα συντάσσεται για κάθε άνεργο.

Επαγγελματικοί στόχοι, προϋπηρεσίας, προσόντα

Στο Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης αποτυπώνονται οι επαγγελματικοί στόχοι του αναζητούντος εργασία σε συνάρτηση με τη μέχρι τότε απασχόλησή του και τις αποδοχές του, τις γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες που ήδη κατέχει και αυτές που πρέπει να αποκτήσει, καθώς και τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του, τον τόπο διαμονής και δραστηριοποίησής του και τα λοιπά απαραίτητα στοιχεία, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβασή του στην αγορά εργασίας.

Με το Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης εξειδικεύεται κατά τρόπο δεσμευτικό η συνεργασία μεταξύ του αναζητούντος εργασία και της ΔΥΠΑ και ο τρόπος ένταξης του αναζητούντος εργασία στην αγορά εργασίας. Η εγγραφή στο Ψηφιακό Μητρώο ΔΥΠΑ γίνεται με αίτηση του ανέργου που αναζητά εργασία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments