Focus

Τζόκοβιτς: Κρεμάει την ρακέτα του ο θρύλος του τένις

Τζόκοβιτς: Κρεμάει την ρακέτα του ο θρύλος του τένις

Πηγή Φωτογραφίας: Luxury Topics

Τζόκοβιτς: Αποσύρεται και από το US Open καθώς δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς είναι ανεμβολίαστος.

Λίγους μήνες μετά την περιπέτεια και την απέλασή του από την Αυστραλία, εξαιτίας της άρνησής του να εμβολιαστεί, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε ότι αποσύρεται και από το US Open καθώς δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς είναι ανεμβολίαστος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Novak Djokovic (@djokernole)

Ο Τζόκοβιτς, 21 φορές πρωταθλητής γκραν σλαμ, παρέμενε στη διοργάνωση μέχρι το πρωί της Πέμπτης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα βρισκόταν ένας τρόπος να συμμετάσχει, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε επίσημα ότι δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αγωνιστεί.

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη αυτή τη φορά για το US Open», έγραψε ο Τζόκοβιτς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Σας ευχαριστούμε #NoleFam για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξής σας. Καλή επιτυχία στους συμπαίκτες μου! Θα διατηρηθώ σε καλή φόρμα και θετικό πνεύμα και θα περιμένω μια ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Τα λέμε σύντομα, κόσμε του τένις!»

Οι αποφάσεις της Ουάσιγκτον

Κατά τη διάρκεια της πορείας του για τον τίτλο στο Wimbledon τον Ιούλιο, ο Τζόκοβιτς εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι συνοριακές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών θα άλλαζαν, επιτρέποντας σε μη εμβολιασμένους μη πολίτες να εισέλθουν στη χώρα ώστε να μπορέσει να αγωνιστεί στο Flushing Meadows.

Ενώ οι οδηγίες για τον ιστότοπο των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ ήταν υπό εξέταση τις προηγούμενες ημέρες, μια ενημέρωση την Τετάρτη επιβεβαίωσε ότι οι μη αμερικανοί πολίτες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως πριν πετάξουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε δήλωσή της, η διευθύντρια του τουρνουά, Στέισι Άλαστερ, χαρακτήρισε την απουσία του Τζόκοβιτς ως ατυχή. «Ο Νόβακ είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής και είναι πολύ λυπηρό που δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο US Open του 2022, καθώς δεν μπορεί να εισέλθει στη χώρα λόγω της πολιτικής εμβολιασμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για μη αμερικανούς πολίτες. Ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Νόβακ στο US Open του 2023», έγραψε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wimbledon (@wimbledon)

Το US Open θα είναι το δεύτερο γκραν σλαμ της χρονιάς που έχασε ο Τζόκοβιτς λόγω της στάσης του απέναντι στον εμβολιασμό. Τον Ιανουάριο, ο Τζόκοβιτς κρατήθηκε σε κέντρο μεταναστών και στη συνέχεια απελάθηκε από την Αυστραλία την παραμονή του Australian Open μετά από μια σειρά νομικών ακροάσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments