Διεθνή

Πακιστάν: «Οι άνθρωποι έχουν χάσει όλα τα μέσα επιβίωσης»

Πακιστάν: «Οι άνθρωποι έχουν χάσει όλα τα μέσα επιβίωσης»

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Τεράστιες είναι οι οικονομικές απώλειες από τις φονικές πλημμύρες του Πακιστάν, οι οποίες ενδέχεται να φθάσουν τουλάχιστον τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια

Τεράστιες είναι οι οικονομικές απώλειες από τις φονικές πλημμύρες του Πακιστάν, οι οποίες ενδέχεται να φθάσουν τουλάχιστον τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις και όσα δήλωσε ο Πακιστανός Υπουργός Σχεδιασμού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Οι άνευ προηγουμένου ξαφνικές πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις των μουσώνων κατέστρεψαν δρόμους, καλλιέργειες, υποδομές και γέφυρες, σκοτώνοντας χίλιους ανθρώπους τις τελευταίες εβδομάδες και επηρεάζοντας περισσότερους από 33 εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο Υπουργός Σχεδιασμού του Πακιστάν δήλωσε: «Πιστεύω ότι η ζημία θα είναι τεράστια. Μέχρι στιγμής (μια) πολύ πρώιμη προκαταρκτική εκτίμηση (προβλέπει κόστος) πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια». 

Ο Υπουργός ανέφερε ακόμη ότι μπορεί να χρειαστούν πέντε χρόνια για την ανοικοδόμηση της χώρας, η οποία απειλείται, πλέον, από σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.

Τόνισε, επίσης, ότι το 45% των καλλιεργειών βαμβακιού είχε ξεπλυθεί, για να μην γίνει ειδική αναφορά στη μεγάλη ζημιά που υπέστησαν οι καλλιέργειες λαχανικών, τα φρούτα και οι ορυζώνες.

«Μέχρι στιγμής έχουμε χάσει 1.000 ζωές. Σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε ο Πακιστανός Υπουργός και συμπλήρωσε: «Οι άνθρωποι έχουν χάσει όλα τα μέσα επιβίωσής τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments