Κόσμος

Γιλμάζ: Αναπόφευκτος ο πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας

Γιλμάζ: Αναπόφευκτος ο πόλεμος Ελλάδας – Τουρκίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay/Αρχείου

O Γιλμάζ παραχώρησε συνέντευξη στο Πρακτορείο Ειδήσεων της γείτονος (IHA), στο πλαίσιο της οποίας τόνισε «πιέζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να έχει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη».

Αναπόδραστο θεωρεί το ενδεχόμενο ενός «θερμού πολέμου» ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία ο Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος Ανόδου (MYP), Αχμέτ Ρείζ Γιλμάζ, ο οποίος προτρέπει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να εφοδιαστούν ακόμη και με μεταχειρισμένα πολεμικά αεροσκάφη σε καλή κατάσταση.

Συγκεκριμένα, ο Γιλμάζ παραχώρησε συνέντευξη στο Πρακτορείο Ειδήσεων της γείτονος (IHA), στο πλαίσιο της οποίας τόνισε «πιέζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να έχει αρκετά μαχητικά αεροσκάφη».

Ο Πρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος υποστήριξε πως «η Τουρκία, προσπαθεί να βγει από το καβούκι της και κάποιοι θέλουν να το αποτρέψουν αυτό. Προειδοποιώ για την Ελλάδα εδώ και χρόνια. Οδεύουμε προς μια περίοδο κατά την οποία ένας θερμός πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αναπόφευκτος. Η τουρκική αεροπορία πρέπει να φτάσει έναν επαρκή αριθμό μαχητικών αεροσκαφών. Δεδομένου ότι η κατάσταση στη Συρία είναι προφανής, οι ιστορικοί εχθροί πιστεύουν ότι έχουν μια μεγάλη ευκαιρία. Οι κυρίαρχες δυνάμεις που προσπαθούν να κόψουν το δρόμο της Τουρκίας αναγκάζουν την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία».

Εν όψει του πολέμου, η ενίσχυση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει, σύμφωνα με τον Γιλμάζ, να θεωρείται ως άμεση προτεραιότητα: «Μπορούμε να προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό του στόλου μας αγοράζοντας μεταχειρισμένα αεροπλάνα σε καλή κατάσταση από την παγκόσμια αγορά και εκσυγχρονίζοντάς τα με τη δική μας αμυντική βιομηχανία. Αυτά τα παιχνίδια για το φυσικό αέριο της Μεσογείου μπορούν να μας τα στερήσουν χρησιμοποιώντας την Ελλάδα ως πρόσχημα για έναν πόλεμο, στον οποίο η Τουρκία θα θεωρηθεί ηττημένη. Η ασφάλειά μας είναι πάνω από όλα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments