Διεθνή

Η. Βασίλειο: Σε απεργία και οι δημοσιογράφοι

Η. Βασίλειο: Σε απεργία και οι δημοσιογράφοι

Πηγή Φωτογραφίας: LondonEyeMobile4, pixabay

Κύμα απεργιών διαπερνά το Ηνωμένο Βασίλειο, όλες τις τελευταίες εβδομάδες, με τους δημοσιογράφους να μην αποτελούν πλέον εξαίρεση. 

Κύμα απεργιών διαπερνά το Ηνωμένο Βασίλειο, όλες τις τελευταίες εβδομάδες, με τους δημοσιογράφους να μην αποτελούν πλέον εξαίρεση. 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, περισσότεροι από 1.000 δημοσιογράφοι από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης «Reach plc», ο οποίος περιλαμβάνει περισσότερα από 130 περιοδικά και εφημερίδες, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, προχώρησαν σε απεργία. Η απόφαση να εγκαταλείψει τη δουλειά ήρθε αφότου η Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ) των δημοσιογράφων απέρριψε μια προσφορά αύξησης μισθού 3% ή 750 £. 

Οι εργαζόμενοι ζητούν δίκαιη αύξηση μισθών από τον όμιλο ΜΜΕ, που περιλαμβάνει πολλές εφημερίδες και περιοδικά, όπως «Daily Star», «Daily Mirror» και «Daily Express».

Προηγουμένως, είχαν γίνει διαπραγματεύσεις μεταξύ του σωματείου και της εταιρείας για αναβολή της απεργίας, αλλά δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη συναίνεσης.

 Πολλά συνδικάτα στην Αγγλία αποφάσισαν να απεργήσουν.

 Ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα έφτασε στο 10,1% τον Ιούλιο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. 

Λόγω της αναπόφευκτης μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων ενόψει του αυξανόμενου πληθωρισμού και των μισθολογικών αυξήσεων που προσφέρονται κάτω από τον πληθωρισμό, τα εργατικά συνδικάτα σε διάφορους κλάδους έχουν λάβει συλλογικές απεργιακές αποφάσεις τις τελευταίες εβδομάδες. 

Παράλληλα με τη διαμάχη για τις αυξήσεις μισθών, οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης βελτίωση των συνθηκών εργασίας και των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους. 

Εκείνοι που αποφάσισαν να παραιτηθούν, είναι κυρίως εργαζόμενοι στο μετρό, οδηγοί λεωφορείων και ταξί, δάσκαλοι, λιμενεργάτες, δικηγόροι, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, υγειονομικοί, αεροπορικοί και ταχυδρομικοί υπάλληλοι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments