Κόσμος

Πετρέλαιο: “Τέλος” στο πετρέλαιο βάζει η Ρωσία στις χώρες που ορίζουν πλαφόν στις τιμές

Πετρέλαιο: “Τέλος” στο πετρέλαιο βάζει η Ρωσία στις χώρες που ορίζουν πλαφόν στις τιμές

Πηγή Φωτογραφίας: McKinsey, weforum

Πετρέλαιο: Στα άκρα φτάνει η Ρωσία για τις προμήθειες του πετρελαίου, μιας και αναμένεται να αναστείλει το προϊόν σε όποια κράτη πάρουν την απόφαση να περιορίσουν την τιμή του βάζοντας πλαφόν

Στα άκρα φτάνει η Ρωσία για τις προμήθειες του πετρελαίου, μιας και αναμένεται να αναστείλει το προϊόν σε όποια κράτη πάρουν την απόφαση να περιορίσουν την τιμή του βάζοντας πλαφόν, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

«Εάν επιβάλλουν περιορισμούς στις τιμές, απλώς δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε τέτοιες εταιρείες ή κράτη που επιβάλλουν περιορισμούς, καθώς δεν θα εργαστούμε μη ανταγωνιστικά», είπε.

Ο Νόβακ επέκρινε επίσης τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ως «εντελώς παράλογες», προσθέτοντας ότι το μέτρο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

«Παρέμβαση στους μηχανισμούς αγοράς μιας τόσο σημαντικής βιομηχανίας όπως η πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου, τέτοιες προσπάθειες θα αποσταθεροποιήσουν μόνο τη βιομηχανία πετρελαίου, την αγορά πετρελαίου», είπε. σημειώνοντας ότι όσοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές πληρώνουν ήδη υψηλές τιμές για την ενέργεια τώρα, θα πληρώσουν για το μέτρο αρχικά.

«Αυτό θα καταστρέψει πλήρως την αγορά», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments