Διεθνή

G7: Δημιουργία συνασπισμού και πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

G7: Δημιουργία συνασπισμού και πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: McKinsey

Οι χώρες της G7 ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν έναν «ευρύ συνασπισμό» για να επιβάλουν από κοινού ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου

Οι χώρες της G7 (Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς, Ιαπωνία) ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν έναν «ευρύ συνασπισμό» για να επιβάλουν από κοινού ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με δήλωση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της G7.

«Θέλουμε να οικοδομήσουμε έναν ευρύ συνασπισμό για να μεγιστοποιήσουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων μας και καλούμε όλες τις χώρες που εξακολουθούν να θέλουν να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου να δεσμευτούν να το κάνουν μόνο σε τιμές κάτω ή κάτω από το ανώτατο όριο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση. του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο τιμών θα καθοριστεί από το σύνολο του συνασπισμού.

Πιο συγκεκριμένα, «το ανώτατο όριο τιμής θα καθοριστεί σε επίπεδο με βάση μια σειρά τεχνικών δεδομένων και θα αποφασιστεί από ολόκληρο τον συνασπισμό πριν από την εφαρμογή του»,  ανακοίνωσαν οι επτά χώρες σε κοινή δήλωση. Διευκρινίζουν, δε, ότι οι μελλοντικές τιμές θα  «κοινοποιούνται δημόσια με σαφή και διαφανή τρόπο».

Η δήλωση της G7 αναφέρει, επίσης, ότι οι Υπουργοί Οικονομικών της G7 καλούν τα κράτη εξαγωγής πετρελαίου να αυξήσουν την παραγωγή προκειμένου να μειωθεί η αστάθεια στην αγορά ενέργειας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments