Διεθνή

Daily Mail: Σχεδιάζει πόλεμο κατά της Ελλάδας ο Ερντογάν;

Daily Mail: Σχεδιάζει πόλεμο κατά της Ελλάδας ο Ερντογάν;

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/eurokinissi

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάλυσης, η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας αυξάνεται μέρα με τη μέρα

Το ενδεχόμενο της κήρυξης πολέμου εναντίον της Ελλάδας από τον Ερντογάν απασχολεί την καθημερινή βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η οποία εκτιμά ότι η ανθελληνική ρητορική της Άγκυρας, το τελευταίο διάστημα, δεν είναι τυχαία.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της ανάλυσης, η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Η χθεσινή ομιλία σε εκδήλωση σε βόρεια επαρχία της Σαμψούντας σηματοδοτεί την κλιμάκωση αυτής της ρητορικής της έντασης εκ μέρους των Τούρκων και στο επίκεντρο αυτών των λεκτικών, προκλητικών επιθέσεων βρίσκεται το Αιγαίο Πέλαγος, το νομικό καθεστώς του οποίου αμφισβητείται από τον «αυταρχικό ηγεμόνα» Ερντογάν, όπως αποκαλείται ο Πρόεδρος της γείτονος.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι «ο πρόεδρος της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κατέχει νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να “κάνει ό,τι είναι απαραίτητο” όταν έρθει η ώρα».

Στη συνέχεια, η Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ιστορικός αντίπαλος» της Τουρκίας, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση τη στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «η Άγκυρα κατηγόρησε πρόσφατα την Αθήνα ότι εξοπλίζει τα αποστρατιωτικοποιημένα νησιά του Αιγαίου», αλλά, για τον Ερντογάν, «η κατάληψη νησιών δεν μας δεσμεύει (σ.σ.: τους Τούρκους). (…) Η Άγκυρα λέει ότι τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν στην Ελλάδα βάσει των Συνθηκών του 1923 και του 1947 υπό τον όρο ότι δεν τα εξοπλίζει».

Ακόμη, η εφημερίδα αναφέρεται και στην πρόσφατη δυσφορία της Τουρκίας από το «λοκάρισμα» των τουρκικών αεροσκαφών, που παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο: «Η Τουρκία εξοργίστηκε πρόσφατα από αυτό που θεωρεί ότι είναι παρενόχληση των αεροσκαφών της από τις ελληνικές δυνάμεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments