Πολιτισμός

Nirvana: Τη δικαστική διαμάχη για το εξώφυλλο με το μωρό στη πισίνα κέρδισαν μετά από 31 χρόνια

Nirvana: Τη δικαστική διαμάχη για το εξώφυλλο με το μωρό στη πισίνα κέρδισαν μετά από 31 χρόνια

Πηγή Φωτογραφίας: Petit Petit Gamin

Nirvana: Στη μήνυση που είχε καταθέσει ο Σπένσερ Έλντεν είχε ισχυριστεί ότι το grunge συγκρότημα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας και είχε υποστηρίξει- μεταξύ άλλων - ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί που παραχωρούσε την άδεια στους

Τη δικαστική διαμάχη που είχαν με άνδρα κέρδισαν οι Nirvana. Ο άνθρωπος που είχε προσφύγει εναντίον τους είχε ισχυριστεί πως η απεικόνισή του ως γυμνό μωρό τεσσάρων μηνών στο εμβληματικό εξώφυλλο του άλμπουμ Nevermind του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 1991 ήταν παιδική πορνογραφία. Η απόφαση εκδόθηκε την Παρασκευή, ενώ ο περιφερειακός δικαστής Φερνάντο Όλγκουιν στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ ανέφερε πως ο Σπένσερ Έλντεν άφησε να περάσει πάρα πολύς καιρός πριν να αρχίσει να κινείται νομικά κατά των Nirvana, ισχυριζόμενος ότι τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά..

View this post on Instagram

A post shared by Eric💛music (@emusic_never_die)

Ο άνδρας είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της μπάντας πάνω από δέκα χρόνια αφότου έμαθε για το εξώφυλλο, ενώ κατηγορίες δέχονταν τα μέλη των Nirvana, Ντέιβ Γκρολ και Κριστ Νοβοσέλιτς, η χήρα του αείμνηστου τραγουδιστή Κερτ Κομπέιν, Κάρτνεϊ Λοβ, αρκετές δισκογραφικές εταιρείες και ο φωτογράφος Κερκ Βεντλ. Οι αγωγές προέκυψαν από τη χρήση από τους Nirvana φωτογραφίας που τραβήχτηκε από τον Βεντλ το 1991 στο Pasadena Aquatic Center στην Καλιφόρνια, η οποία απεικόνιζε τον Έλντεν να κολυμπά γυμνός προς ένα χαρτονόμισμα δολαρίου τρυπημένο με αγκίστρι ψαριού..

View this post on Instagram

A post shared by Nirvana (@off1cial_nirvana)

Στη μήνυση που είχε καταθέσει ο Σπένσερ Έλντεν είχε ισχυριστεί ότι το grunge συγκρότημα παραβίασε τους ομοσπονδιακούς νόμους περί παιδικής πορνογραφίας και είχε υποστηρίξει- μεταξύ άλλων – ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί που παραχωρούσε την άδεια στους Nirvana να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία. Στα δικαστικά έγγραφα, ο Έλντεν είχε εξηγήσει ότι «η ταυτότητα και το νομικό του όνομα έχουν συνδεθεί για πάντα με την εμπορική σεξουαλική εκμετάλλευση που βίωσε ως παιδί», το προϊόν της οποίας «διανέμεται και πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα» από την εποχή που ήταν μωρό μέχρι σήμερα..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments