Πολιτισμός

Κτήριο στο Λος Άντζελες με γκράφιτι του Μπάνκσι θα πουληθεί σε δημοπρασία για 30 εκατομμύρια δολάρια

Κτήριο στο Λος Άντζελες με γκράφιτι του Μπάνκσι θα πουληθεί σε δημοπρασία για 30 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Archinect- Europosters

Η Tarina Tarantino και ο Alfonso Campos αγόρασαν το κτίριο το 2007 για 4 εκατομμύρια δολάρια, σκοπεύοντας να το κάνουν την έδρα της επιχείρησής τους, την επωνυμία αξεσουάρ Tarina Tarantino

Ένα κτίριο στο Λος Άντζελες με ένα έργο του Banksy ενός κοριτσιού σε μια κούνια που φαίνεται να κρέμεται από μια  πινακίδα “Parking” θα πωληθεί αυτόν τον Οκτώβριο, όπως ανέφεραν οι New York Times την Πέμπτη.

Η Tarina Tarantino και ο Alfonso Campos αγόρασαν το κτίριο το 2007 για 4 εκατομμύρια δολάρια, σκοπεύοντας να το κάνουν την έδρα της επιχείρησής τους, την επωνυμία αξεσουάρ Tarina Tarantino. Ο Banksy έκανε το έργο σε έναν τοίχο δίπλα στο δρομάκι του κτιρίου το 2010.

Η σκληρή εικόνα της πανδημίας έπληξε σκληρά το brand και οι ιδιοκτήτες έκτοτε έχουν υποβάλει αίτηση για προστασία κατά της πτώχευσης πρόκειται να δημοπρατήσουν το κτίριο με την Hilco Real Estate ως μέρος της κατάθεσης.

«Αυτό είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο ακίνητο να εκτιμηθεί. Δεν μπορείτε να το δείτε μόνο από μια ευθεία αξία εκτίμησης ακινήτων. Δεν μπορείτε να το δείτε από μια ευθεία αξία τέχνης. Είναι ένας συνδυασμός και των δύο», δήλωσε στους Times ο Jeff Azuse, ανώτερος αντιπρόεδρος της Hilco Real Estate. «Μια δημοπρασία, όταν αφήνεις την αγορά να καθορίσει την αξία, είναι πολύ επωφελής όταν είναι δύσκολο να βάλεις μια αξία σε ένα ακίνητο ή ένα περιουσιακό στοιχείο».

Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η αξία που προσφέρει το έργο τέχνης του Banksy στο κτίριο, ο Tarantino και ο Campos εκτιμούν ότι μπορεί να λάβουν έως και 30 εκατομμύρια δολάρια για το επταώροφο κτίριο.

Παρά την πρόθεση του Banksy τα γκράφιτι του να είναι δωρεάν δημόσια τέχνη, αυτό δεν εμπόδισε δύο διαφορετικούς Άγγλους ιδιοκτήτες να αφαιρέσουν ολόκληρους τοίχους κτιρίων στους οποίους ο Banksy εκφράστηκε με την ελπίδα να τα πουλήσει για πολλά χρήματα. Οι Times αναφέρουν ότι σε μεγάλους οίκους δημοπρασιών όπως ο Sotheby’s προσφέρθηκαν αυτές οι σκαλισμένες τοιχογραφίες και αρνήθηκαν να τις πουλήσουν, αλλά οι δύο Άγγλοι ιδιοκτήτες κατάφεραν να τις πουλήσουν για εξαψήφια ποσά σε ιδιωτικές πωλήσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments