Πολιτική

Δένδιας: Ενημερώνει ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Δένδιας: Ενημερώνει ΗΠΑ, ΕΕ, ΟΗΕ και ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώνει Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες για τις ακραία προκλητικές και ανθελληνικές δηλώσεις

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημερώνει Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ηνωμένες Πολιτείες για τις ακραία προκλητικές και ανθελληνικές δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας.

Με βάση διπλωματικές πηγές, στις εν λόγω επιστολές ο Ν. Δένδιας παραθέτει αυτούσιες τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων της γείτονος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας μας έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, καθώς και τον Αμερικανό ομόλογό του.

Ο Νίκος Δένδιας έχει ακόμη ευχαριστήσει τον Τσέχο ομόλογό του για την άμεση παρέμβαση της Τσεχίας υπέρ των ελληνικών δικαίων, δεδομένου ότι η Τσεχία ασκεί την Προεδρία της Ε.Ε. κατά το τρέχον εξάμηνο.

Με βάση το ίδιο το Υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας, «ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Η απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που εκφράστηκε για την Ελλάδα κατά την πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά επιζήμια από αυτή την άποψη».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments