Οδηγός

Συνοριοφύλακες: Πως θα γίνει η επιλογή στις νέες προσλήψεις

Συνοριοφύλακες: Πως θα γίνει η επιλογή στις νέες προσλήψεις
Την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα ενισχύσουν τα μέσα φύλαξης των συνόρων του Έβρου με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Την πρόσληψη νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι θα ενισχύσουν τα μέσα φύλαξης των συνόρων του Έβρου με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνίας Ώρα Mega», μίλησε για την κατάσταση στον Έβρο και την εγκληματικότητα στις γειτονιές της Αθήνας.

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο φράκτης στον Έβρο θα επεκταθεί επιπλέον 140 χλμ και θα γίνει πρόσληψη 250 συνοριοφυλάκων, ενισχύοντας τα μέσα φύλαξης των ελληνοτουρκικών συνόρων με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Για την ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, ο υπουργός ανέφερε πως και οι 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις σχολές της ΕΛ.ΑΣ. θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής, προέτρεψε οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, να διεξαχθούν ειρηνικά, ώστε να διαφυλαχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης.

Ποια η διαδικασία

Οι υποψήφιοι/ες που καταλαμβάνουν προσλήψιμη θέση και κρίνονται ως ικανοί από τις Υγειονομικές, Ψυχομετρικές και Αθλητικές Επιτροπές, προσλαμβάνονται ως Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου με απόφαση του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων, δεν εισάγονται υπεράριθμοι και εφαρμόζονται οι διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 6 της υπ’ αριθ. 6000/14/17-γ’ από 31-12-2019 Υ.Α. (Φ.Ε.Κ. Β΄-4937) (βλ. παρ. 3 της ενότητας Β του Κεφαλαίου V της παρούσας).

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι του κύριου πίνακα των κατ’ αρχήν πληρούντων τα προσόντα προηγούνται των υποψηφίων που ανήκουν στους αντίστοιχους επικουρικούς πίνακες, ανεξαρτήτως του αριθμού μορίων που συγκέντρωσαν και καλούνται πρώτοι για πρόσληψη, υπό τις προϋποθέσεις των κείμενων διατάξεων και της παρούσας προκήρυξης.

Οι υποψήφιοι/ες, οι οποίοι/ες ανήκουν στους επικουρικούς πίνακες καλούνται για πρόσληψη, μόνο στη περίπτωση που, αφού πρώτα υλοποιηθεί η μεταφορά των κενών θέσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην περίπτωση α’ της παραγράφου 2 και την παράγραφο 4 του άρθρου 1 της υπ’ αριθ. 6000/14/17-γ’ από 31/12/2019 Απόφασης του Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη (Φ.Ε.Κ. Β’-4937) και εξαντληθεί ο κύριος πίνακας των κατ’ αρχήν πληρούντων τα προσόντα, υφίστανται αντίστοιχες κενές θέσεις.

Η πρόσληψη γίνεται στη Διεύθυνση Αστυνομίας, όπου υπάγονται οι Υπηρεσίες, στις οποίες οι υποψήφιοι/ες είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής, σε ημερομηνία που ορίζεται με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments