Διεθνή

Ερντογάν: Ζήτησε έκπτωση στο φυσικό αέριο από τον Πούτιν

Ερντογάν: Ζήτησε έκπτωση στο φυσικό αέριο από τον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/eurokinissi

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Συζήτησα τις τιμές του φυσικού αερίου με τον Πούτιν, ελπίζω να έχω έκπτωση».

Μειωμένη τιμή στο φυσικό αέριο της Ρωσίας ζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι συνομίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για τις τιμές του φυσικού αερίου και εξέφρασε την ελπίδα για έκπτωση αναφορικά με τις αγορές φυσικού αερίου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ερντογάν δήλωσε: «Συζήτησα τις τιμές του φυσικού αερίου με τον Πούτιν, ελπίζω να έχω έκπτωση».

Από την πλευρά του, το πρακτορείο Anadolu αναφέρει ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να ζητήσει από τον Πούτιν σε μελλοντική συνάντηση των δύο ανδρών στη Σαμαρκάνδη, ούτως ώστε να αρχίσουν οι παραδόσεις ρωσικών αγροτικών προϊόντων μέσω του «διαδρόμου σιτηρών». Ο Τούρκος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι, εάν αρχίσουν τέτοιες παραδόσεις, «θα δημιουργηθεί ένα βέλτιστο σύστημα για τη διανομή αγαθών, συμπεριλαμβανομένων και των πιο φτωχών χωρών της Αφρικής».

Ο Ερντογάν πρόσθεσε, ακόμη, ότι με φόντο την τρέχουσα ενεργειακή κατάσταση, ο επερχόμενος χειμώνας για την Ευρώπη δεν θα είναι εύκολος και αυτή πρόκειται να οδηγηθεί σε υψηλά οικονομικά έξοδα.

Υπενθυμίζεται ότι Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Ερντογάν είπε ότι τα ενεργειακά προβλήματα στις ευρωπαϊκές χώρες προέκυψαν λόγω των ενεργειών τους κατά της Ρωσικής Ομοσπονδία και ότι, κατά την εκτίμησή του «η Ευρώπη θερίζει ό,τι έσπειρε», γεγονός που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στην Ρωσία και τον Πρόεδρο Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments