Διεθνή

Η Ουκρανία ανακατέλαβε δυο σημαντικές πόλεις

Η Ουκρανία ανακατέλαβε δυο σημαντικές πόλεις

Πηγή Φωτογραφίας: APTOPIX, Αρχείου

Δύο σημαντικές πόλεις ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός στα ανατολικά της Χώρας. Πρόκειται για τις πόλεις Κουπιάνσκ και Τζιουμ.

Δύο σημαντικές πόλεις ανακατέλαβε ο ουκρανικός στρατός στα ανατολικά της Χώρας. Πρόκειται για τις πόλεις Κουπιάνσκ και Τζιουμ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι εισήλθαν στην ανατολική πόλη Κουπιάνσκ, μια τοποθεσία – κλειδί, που βρισκόταν στα χέρια του ρωσικού στρατού για αρκετούς μήνες.

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις δημοσίευσαν εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τους αξιωματικούς τους «στο Κουπιάνσκ, που ήταν και θα είναι πάντα ουκρανικό». 

Πλάνα έδειξαν μια χούφτα στρατιώτες με εξοπλισμό παραλλαγής που έφεραν αυτόματα όπλα και συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα θωρακισμένο όχημα.

Αυτή η νέα σημαντική προέλαση που διεκδικούν οι ουκρανικές δυνάμεις έρχεται αφότου το Κίεβο ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τον έλεγχο 30 τοποθεσιών στην περιοχή του Χάρκοβο, που συνορεύει με τη Ρωσία, τις τελευταίες ημέρες.

Η πόλη Kουπιάνσκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Χάρκοβο, είχε περιέλθει στα χέρια των Ρώσων λιγότερο από μια εβδομάδα μετά την έναρξη της επίθεσης της Μόσχας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η κατάκτησή της από τις ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα για τη Μόσχα, καθώς η πόλη βρίσκεται σε διαδρομές ανεφοδιασμού προς άλλες ρωσικές θέσεις στην πρώτη γραμμή.

Επισημαίνεται ακόμη ότι το Ιζιούμ είχε πληθυσμό περίπου 45.000 κατοίκους πριν από την έναρξη του πολέμου και έχει βαρύνουσα σημασία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Μόσχας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments