Πολιτική

Χατζηδάκης: Οι συνταξιούχοι θα δουν μόνιμες αυξήσεις από το 2023

Χατζηδάκης: Οι συνταξιούχοι θα δουν μόνιμες αυξήσεις από το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έρχονται σημαντικά νέα για τους συνταξιούχους τόνισε ο υπουργός Εργασίας

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αναφέρθηκε σήμερα λίγες ώρες πριν τη ΔΕΘ 2022, ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Μιλώντας στο ΜEGA για τα αναδρομικά των συντάξεων δήλωσε πως σχετικά με το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί η κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2020.

«Τότε είχε επεκταθεί η ισχύς μιας απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει για περικοπές που είχαν γίνει επί ΣΥΡΙΖΑ, το ’15-’16. Η κυβέρνηση δεν είχε υποχρέωση να το κάνει, το έκανε επειδή το ήθελε», εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός τόνισε πως απόψε (10/9) στη ΔΕΘ οι συνταξιούχοι θα ακούσουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα, «πιο μόνιμης ισχύος». «Η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μόνιμες αυξήσεις από 1/1/2023 και μάλιστα θα είναι τριπλές αυξήσεις», αποκάλυψε ο κ. Χατζηδάκης. Αναφορικά με όσους έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά, ο υπουργός είπε πως θα εξαλειφθεί προκειμένου να είναι «σε ευμενή θέση για τον επόμενο γύρο των αυξήσεων».

Επίσης, είπε πως θα καταργηθεί και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους που έχουν εισόδημα συνολικό πάνω από 12.000 ευρώ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments