Διεθνή

Αγορά F-16: Αλαζονική απειλή των ΗΠΑ προς την Τουρκία

Αγορά F-16: Αλαζονική απειλή των ΗΠΑ προς την Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: forbes, pixabay

Αγορά F-16: Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με αλαζονικό τρόπο την Τουρκία αναφορικά με την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες απειλούν με αλαζονικό τρόπο την Τουρκία αναφορικά με την πώληση πολεμικών αεροσκαφών F-16 στην Άγκυρα και το καθεστώς Ερντογάν, σύμφωνα με τον σημερινό τουρκικό τύπο.

Εφημερίδες και ειδησεογραφικοί ιστότοποι αναδεικνύουν, σήμερα, το ζήτημα της πώλησης αμερικανικών αεροσκαφών F-16 στη γειτονική χώρα και, ειδικότερα, στα όσα διαμείβονται ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, κάνοντας λόγο για «αλαζονικές συμπεριφορές», «απειλές» και «αλαζονική απειλή».

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο της γείτονος «Haberler», επί παραδείγματι, η υπενθύμιση από τις ΗΠΑ ότι ενδεχόμενη τουρκική αγορά πολεμικού αεροσκάφους από την Ρωσία θα επισύρει σοβαρές κυρώσεις, αντιμετωπίζεται σαν «αλαζονική απειλή», την οποία εκτοξεύει η Ουάσιγκτον εναντίον της γειτονικής μας Χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, Ερνογάν, δήλωσε προχθές: «Ελπίζω οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής να μη μας οδηγήσουν σε διαφορετικούς δρόμους. Και αυτό που εννοώ διαφορετικούς δρόμους θέλω να πω πως στον κόσμο δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ αυτές που πωλούν μαχητικά αεροσκάφη. Πουλάει η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Ρωσία από παντού υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ήδη υπάρχουν κάποιοι που μας κάνουν σήμα».

Σημειώνουμε πως η δυσαρέσκεια της Τουρκίας είναι μεγάλη αναφορικά με τα εμπόδια που θέτουν κορυφαίοι Αμερικανοί αξιωματούχοι στην πώληση F – 16 στην Άγκυρα και πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις Ερντογάν περί αγοράς στρατιωτικού και πολεμικού υλικού από τη Ρωσία, υπενθυμίζοντας στους Τούρκους ότι μια τέτοια κίνηση θα σήμαινε αυτομάτως την επιβολή σοβαρών κυρώσεων στην Άγκυρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments