Διεθνή

Τουρκία: Προσχωρεί στο «Ασιατικό ΝΑΤΟ»;

Τουρκία: Προσχωρεί στο «Ασιατικό ΝΑΤΟ»;

Πηγή Φωτογραφίας: middleeasteye

Πολύ κοντά στην υποβολή αίτησης ένταξης στο λεγόμενο «ΝΑΤΟ της Ασίας» ή «Ασιατικό ΝΑΤΟ» βρίσκεται η Τουρκία

Πολύ κοντά στην υποβολή αίτησης ένταξης στο λεγόμενο «ΝΑΤΟ της Ασίας» ή «Ασιατικό ΝΑΤΟ» βρίσκεται η Τουρκία, αν και η Άγκυρα είναι κράτος – μέλος του ΝΑΤΟ.

Αυτό αναφέρεται πάντως σε δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, σε σχέση πάντοτε με το αποκαλούμενο «Ασιατικό ΝΑΤΟ», το οποίο συγκροτείται από αυταρχική ή/και απολυταρχικά πολιτικά καθεστώτα (Ρωσία, Κίνα..) και το οποίο συγκαλεί σύνοδο.

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα παραστεί σε περιφερειακή σύνοδο κορυφής την επόμενη εβδομάδα, στην οποία η Μόσχα λέει ότι θα γίνουν κατ’ ιδίαν συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων Προέδρων Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου Προέδρου Σι Τζινπίνγκ.

Η συνάντηση των κρατών μελών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), η οποία στοχεύει στην αντιστάθμιση της δυτικής επιρροής και η οποία περιλαμβάνει, εκτός από την Κίνα, τη Ρωσία και την Ινδία, τέσσερις χώρες της Κεντρικής Ασίας (Καζακστάν, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν και Τατζικιστάν) και το Πακιστάν θα πραγματοποιηθεί στη Σαμαρκάνδη, στο νοτιοανατολικό Ουζμπεκιστάν, στις 15-16 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments