Διεθνή

ΟΗΕ: 50 εκατομμύρια οδηγήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία και γάμο

ΟΗΕ: 50 εκατομμύρια οδηγήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία και γάμο

Πηγή Φωτογραφίας: anews

Από τα 50 εκατομμύρια σύγχρονους σκλάβους, σχεδόν 27,6 εκατομμύρια ήταν άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία και 22 εκατομμύρια ήταν άνθρωποι που παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή τους

Η σύγχρονη δουλεία έχει προχωρήσει στον κόσμο τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της πανδημίας, με σχεδόν 50 εκατομμύρια ανθρώπους να αναγκάζονται να εργαστούν ή να παντρευτούν κατά την περυσινή χρονιά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Ο ΟΗΕ θέλει να εξαλείψει αυτή τη μάστιγα μέχρι το 2030, αλλά πέρυσι 10 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονταν σε κατάσταση σύγχρονης δουλείας από τις παγκόσμιες εκτιμήσεις για το 2016, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση που δημοσιεύθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και τη Διεθνή Οργάνωση για Μετανάστευση (IOM) , δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ, που συνεργάσθηκαν με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Walk Free Foundation».

Από τα 50 εκατομμύρια σύγχρονους σκλάβους, σχεδόν 27,6 εκατομμύρια ήταν άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε καταναγκαστική εργασία και 22 εκατομμύρια ήταν άνθρωποι που παντρεύτηκαν παρά τη θέλησή τους.

Οι γυναίκες και τα κορίτσια αποτελούν περισσότερο από τα 2/3 των εξαναγκασμένων σε γάμο και σχεδόν τα 4/5 όσων βρίσκονται σε καταστάσεις εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης, σύμφωνα με την έκθεση. Συνολικά αντιπροσωπεύουν το 54% των περιπτώσεων σύγχρονης δουλείας. Η πανδημία, η οποία έχει προκαλέσει επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και αύξηση του χρέους των εργαζομένων, ενίσχυσε τις πηγές της σύγχρονης δουλείας σε όλες τις μορφές της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments