Διεθνή

Ερντογάν: Στηρίζει Αζερμπαϊτζάν και προειδοποιεί την Αρμενία

Ερντογάν: Στηρίζει Αζερμπαϊτζάν και προειδοποιεί την Αρμενία

Πηγή Φωτογραφίας: Carnegie Europe

Ελπίζουμε ότι η Αρμενία θα εγκαταλείψει αυτήν τη λανθασμένη οδό το συντομότερο δυνατό, διαφορετικά η στάση της θα έχει συνέπειες προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος

Στο πλευρό του Αζερμπαϊτζάν τάχθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Αρμενία ως υπεύθυνη για τις νέες συγκρούσεις που ξέσπασαν κι έχουν ήδη κοστίσει τη ζωή σε περισσότερους από 150 άνθρωπους.

«Θεωρούμε απαράδεκτη αυτήν την κατάσταση, που είναι αποτέλεσμα της παραβίασης της συμφωνίας που συνήφθη μετά τον πόλεμο» του 2020 , δήλωσε σε ομιλία του ο Τούρκος πρόεδρος, καταγγέλλοντας για επιθετική στάση και αθέτηση των όρων της συμφωνίας ειρήνης, την Αρμενία .

«Ελπίζουμε ότι η Αρμενία θα εγκαταλείψει αυτήν τη λανθασμένη οδό το συντομότερο δυνατό και θα χρησιμοποιήσει το χρόνο και την ενέργειά της για να ενισχύσει την ειρήνη», συνέχισε υποστηρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση «αυτή η στάση θα έχει συνέπειες για την Αρμενία».

«Ολόκληρος ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει πως είμαστε στο πλευρό των Αζέρων αδελφών μας», τόνισε ο Ερντογάν, ο οποίος θα συναντήσει την Παρασκευή, στη Σαμαρκάνδη τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments