Οικονομία

Σταϊκούρας: Στο 10% τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες στο β’ τρίμηνο του 2022

Σταϊκούρας: Στο 10% τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες στο β’ τρίμηνο του 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο 10%, επί του συνόλου, διαμορφώνονταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα «κόκκινα» δάνεια στις ελληνικές τράπεζες, με την αξία τους στα 14,8 δισ. ευρώ, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Στο 10%, επί του συνόλου, διαμορφώνονταν στο δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα «κόκκινα» δάνεια στις ελληνικές τράπεζες, με την αξία τους στα 14,8 δισ. ευρώ, επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπογραμμίζοντας, ότι «όταν αναλάβαμε το 2019, τα αντίστοιχα νούμερα στις τράπεζες ήταν 43,6% και 75,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

«Πρόκειται για ένα μοναδικό ευρωπαϊκό κατόρθωμα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση την τελευταία τριετία. Αντίστοιχο παράδειγμα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην ΕΕ», τόνισε ο ίδιος χαρακτηριστικά, κατά το χαιρετισμό του σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Οικονομικών στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της της 86ης ΔΕΘ. Θέμα της εκδήλωσης «Ο λειτουργικός εκσυγχρονισμός των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου – Capital Marketς».

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το Υπουργείο Οικονομικών θα έχει συγκεκριμένες προτάσεις σε ό,τι αφορά το σχέδιο για την στρατηγική ανάπτυξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς, συμπληρώνοντας, ότι η ολοκλήρωση και υιοθέτησή του, θα την καταστήσει ένα αποτελεσματικό εργαλείο χρηματοδότησης της οικονομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments