Διεθνή

Σουηδία: Η κεντροαριστερή Πρωθυπουργός παραιτείται μετά την ήττα της

Σουηδία: Η κεντροαριστερή Πρωθυπουργός παραιτείται μετά την ήττα της

Πηγή Φωτογραφίας: bloomberg

Με λίγες μόνο ψήφους να απομένουν να καταμετρηθούν, η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, η οποία πέρυσι έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της Σουηδίας, είπε ότι ελπίζει πως η Χώρα της μπορεί να αποκτήσει μια νέα κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις

Η σοσιαλδημοκράτισσα Πρωθυπουργός της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον, ανακοίνωσε την παραίτησή της, αφού έκρινε ότι τα αποτελέσματα των γενικών βουλευτικών εκλογών, που δίνουν στη δεξιά αντιπολίτευση ένα οριακό αλλά υπαρκτό προβάδισμα, είναι πια αδύνατον να ανατραπούν.

Με λίγες μόνο ψήφους να απομένουν να καταμετρηθούν, η ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών, η οποία πέρυσι έγινε η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε της Σουηδίας, είπε ότι ελπίζει πως η Χώρα της μπορεί να αποκτήσει μια νέα κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής κρίσης αυτόν τον χειμώνα.

«Τα αντιπολιτευτικά κόμματα έχουν προβάδισμα μιας ή δύο εδρών στο Κοινοβούλιο», δήλωσε η Μαγκνταλένα Άνστερσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Είναι μια ισχνή πλειοψηφία, αλλά είναι μια υπαρκτή πλειοψηφία».

Ο Ουλφ Κρίστερσον, αρχηγός του κόμματος των Μετριοπαθών, ενός από τους τέσσερις σχηματισμούς του δεξιού μπλοκ που συγκεντρώνει επίσης τους Χριστιανοδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, είναι ο υποψήφιος του στρατοπέδου του για το αξίωμα του Πρωθυπουργού.

Ο Ο. Κρίστερσον δήλωσε: «Θα επικεντρωθώ τώρα στον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης που να μπορεί να αποφέρει αποτελέσματα, μιας κυβέρνησης για όλους τους Σουηδούς, για όλους τους πολίτες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments