Οικονομία

Εγκρίθηκαν δύο στρατηγικές επενδύσεις 287 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκαν δύο στρατηγικές επενδύσεις 287 εκατ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου/Pixabay

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Δύο νέες Στρατηγικές Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 287 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2022 η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Δύο νέες Στρατηγικές Επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω των 287 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2022 η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Και οι δύο στρατηγικές επενδύσεις πρόκειται να δημιουργήσουν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά το στάδιο της κατασκευής και της λειτουργίας των έργων.

Πρόκειται για:

  • Α. Την ανέγερση και ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας του επενδυτικού φορέα «ΚΟΡΤΙΑ Α.Ε.» στη Μύκονο, με προϋπολογισμό  61 εκατ. ευρώ.

Αφορά στη δημιουργία τουριστικού συγκροτήματος με ξενοδοχειακό κατάλυμα 5* δυναμικότητας 178 κλινών και 4 τουριστικών κατοικιών, υποστηρικτικών υποδομών (spa, εστιατόρια, bar, κλπ) καθώς και χώρων αναψυχής και άθλησης στην περιοχή Ελιά του Δήμου Μυκόνου. Η επένδυση πρόκειται να δημιουργήσει 550 θέσεις εργασίας.

  • Β. Την κατασκευή Ηλιακού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας και μονάδων Αποθήκευσης Ενέργειας και μετατροπής σε Πράσινο Υδρογόνο του επενδυτικού φορέα «Bluesky300 IKE» με προϋπολογισμό 226,4 εκατ. ευρώ.

Η επένδυση αφορά στην κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ηλιακού σταθμού παραγωγής ενέργειας δυναμικότητας 200MW, μιας μονάδας αποθήκευσης ενέργειας δυναμικότητας 100MW με μπαταρίες Li-ion καθώς και την εγκατάσταση μονάδας για μετατροπή σε Πράσινο Υδρογόνο με ηλεκτρολύτη δυναμικότητας 50MW.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.