Πολιτική

Δεμίρης στην εξεταστική: H ΕΥΠ δεν έχει Predator

Δεμίρης στην εξεταστική: H ΕΥΠ δεν έχει Predator

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

«Η ΕΥΠ δεν έχει Predator» φέρεται να είπε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης

«Η ΕΥΠ δεν έχει Predator» φέρεται να είπε ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης ενώπιον των μελών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας υπογράμμισε πως ο εκάστοτε διοικητής δεσμεύεται από το απόρρητο ενώ σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως όταν τα αιτήματα επισύνδεσης αφορούν πολιτικά πρόσωπα πρέπει να ασκείται διπλός και τριπλός έλεγχος.

Παράλληλα φέρεται να σημείωσε πως δεν έχει υπογράψει συμβάσεις με τις εταιρείες Krikel & Intellexa και πως η ΕΥΠ δεν χρησιμοποίησε παράνομα λογισμικά. Ο κ. Δεμίρης είπε πως κάθε επισύνδεση που φέρει υπογραφή εισαγγελέα είναι νόμιμη σημειώνοντας πως η νόμιμη διαδικασία ακολουθήθηκε και στην υπόθεση Ανδρουλάκη και στην υπόθεση Κουκάκη.

Κοντολέων: Νόμιμες οι επισυνδέσεις της ΕΥΠ

Στην νομιμότητα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ επέμεινε ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις. Ο μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε πως η η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορά την προσωπική του ζωή.

Παράλληλα επανέλαβε ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν υπήρξε ενημέρωση του πρωθυπουργού ούτε του τότε στενού του συνεργάτη Γρήγορη Δημητριάδη, για τη νόμιμη παρακολούθηση Ανδρουλάκη και δήλωσε άγνοια για το ποιος τους ενημέρωσε. Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments