Διεθνή

Οι συμφωνίες Πούτιν – Ερντογάν: Τα ρούβλια και ο Nord Stream 1

Οι συμφωνίες Πούτιν – Ερντογάν: Τα ρούβλια και ο Nord Stream 1

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι το 25% των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία θα πληρώνεται σε ρούβλια και πως μια σχετική συμφωνία για το θέμα αυτό θα τεθεί σε ισχύ σύντομα.

Ο Πούτιν έκανε την ανακοίνωση αυτή κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης που πραγματοποιείται στο Ουζμπεκιστάν.

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τις προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά είπε ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν ήταν διατεθειμένος να πραγματοποιήσει ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μιλώντας σε σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης στο Ουζμπεκιστάν, ο Πούτιν είπε ότι ο Ερντογάν πάντα πρότεινε συναντήσεις με τον Ζελένσκι -αν και δεν το έκανε στη συνάντησή τους αυτή τη φορά στη Σαμαρκάνδη- και ότι ο Τούρκος ηγέτης είχε “σημαντική συμβολή” στις προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments