Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: “Πεδίο μάχης” μέσα κι έξω από το ΑΠΘ

Θεσσαλονίκη: “Πεδίο μάχης” μέσα κι έξω από το ΑΠΘ

Πηγή Φωτογραφίας: screenshot/youtube

Κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η οποία διακόπηκε, άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε τη νύχτα το κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μία συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου, η οποία διακόπηκε, άνδρες των ΜΑΤ εκτόξευσαν δακρυγόνα και χημικά μέσα στην Πανεπιστημιούπολη .

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ομάδα ατόμων έφυγε από τη συναυλία και πέταξε πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που φρουρούσαν τη βιβλιοθήκη.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Εγνατία, στο ύψος της Καμάρας, με τη Θεσσαλονίκη να θυμίζει πεδίο μάχης, καθώς διαδηλωτές και ΕΛΑΣ συγκρούστηκαν για παραπάνω από δύο ώρες στους δρόμους της πόλης

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη και 4 προσαγωγές

Ομάδα ατόμων Παράλληλα, μερίδα ατόμων παρέμεινε στην Καμάρα όπου και δημιούργησε φραγμούς στους δρόμους, βάζοντας νέες φωτιές σε κάδους, ενώ η ατμόσφαιρα καθ’ όλη την διάρκεια των επεισοδίων ήταν αποπνικτική.

Σημειώνεται πως όλα ξεκίνησαν όταν κατά την διάρκεια της συναυλίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου και υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, η πλευρά της ΕΛΑΣ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Η συναυλία διακόπηκε ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές, χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο ακριβής αριθμός.

Μετά τη συναυλία αποφασίστηκε να γίνει πορεία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments