Διεθνή

Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο

Ερντογάν: Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: hurriyetdailynews/dw

Τη σκυτάλη της έντασης από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί πήρε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος «φρόντισε» να τορπιλίσει το κλίμα που επικρατεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας

Η Τουρκία δεν παύει να πυροδοτεί την ένταση στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, τη…σκυτάλη από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί πήρε ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος «φρόντισε» να τορπιλίσει το κλίμα που επικρατεί μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και, από εκεί, έδωσε συνέχεια στην ένταση που δημιουργήθηκε κατόπιν των κατηγοριών του Μεβλέτ Τσαβούσογλου αναφορικά με υποτιθέμενες παρενοχλήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι στο Αιγαίο, όπως και αλλού, η γειτονική χώρα έχει δικαιώματα, τα οποία είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί ακόμη και με τα στρατεύματα που διαθέτει.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως «σε Μαύρη Θάλασσα, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο υπάρχει μια Τουρκία με ισχυρό στρατό, ισχυρή διπλωματία και είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της».

Σημειώνουμε πως στις Ηνωμένες Πολιτείες θα βρίσκεται αύριο και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πρόκειται να παραστεί στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Υπενθυμίζεται ότι, απόψε, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, προέτρεψε την Τουρκία να συμμορφωθεί στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και να σεβαστεί στην πράξη την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments