Διεθνή

Η Πελόζι καταδικάζει τις «παράνομες ενέργειες» του Αζερμπαïτζάν

Η Πελόζι καταδικάζει τις «παράνομες ενέργειες» του Αζερμπαïτζάν

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Η Αμερικανή αξιωματούχος καταδίκασε τις «παράνομες και θανατηφόρες επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό έδαφος»

Επισκεπτόμενη το Ερεβάν, πρωτεύουσα της Αρμενίας, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, καταδίκασε την Κυριακή τις «παράνομες» επιθέσεις στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν στην Αρμενία.

Η Νάνσι Πελόζι βρίσκεται σε τριήμερη επίσκεψη στην Αρμενία, μια μικρή χώρα ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν, τη Γεωργία, την Τουρκία και το Ιράν.

Η Αμερικανή αξιωματούχος καταδίκασε τις «παράνομες και θανατηφόρες επιθέσεις του Αζερμπαϊτζάν στο αρμενικό έδαφος».

«Καταδικάζουμε σθεναρά αυτές τις επιθέσεις», πρόσθεσε, μαζί με τον πρόεδρο του αρμενικού κοινοβουλίου Άλεν Σιμονιάν.

Η Νάνσι Πελόζι, η οποία εξόργισε την Κίνα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ταιβάν τον περασμένο μήνα, κατηγόρησε τους Αζέρους για τη βία στα σύνορα. Οι μάχες «ξεκίνησαν από τους Αζέρους και πρέπει να αναγνωριστούν», είπε.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν μια ασυνήθιστα έντονη αντίδραση από το Μπακού, σύμφωνα με το οποίο η Αμερικανή εκλεγμένος εκπρόσωπος θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στον Καύκασο.

«Οι αβάσιμες και άδικες κατηγορίες που διατυπώνει η Πελόζι κατά του Αζερμπαϊτζάν είναι απαράδεκτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Αυτό είναι ένα σοβαρό πλήγμα στις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν», πρόσθεσε το Υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις της Νάνσι Πελόζι ως «αρμενική προπαγάνδα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments