Διεθνή

Κίνα: Η αντίδραση στις δηλώσεις Μπάιντεν για στρατιωτική υπεράσπιση της Ταϊβάν

Κίνα: Η αντίδραση στις δηλώσεις Μπάιντεν για στρατιωτική υπεράσπιση της Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: AP photo

«Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας», είπε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Κίνα έχει υποβάλει «διάβημα διαμαρτυρίας» προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν είπε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις θα υπερασπιστούν την Ταϊβάν σε περίπτωση κινεζικής εισβολής.

Η Κίνα διατηρεί το δικαίωμα να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ως απάντηση σε δραστηριότητες που διχάζουν το έθνος, δήλωσε η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε τακτική ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης.

“Είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να αγωνιστούμε για ειρηνική επανένωση. Ταυτόχρονα, δεν θα ανεχθούμε καμία δραστηριότητα που στοχεύει στην απόσχιση”, είπε η Μάο.

Προέτρεψε επίσης τις ΗΠΑ να χειριστούν ζητήματα που σχετίζονται με την Ταϊβάν «προσεκτικά και σωστά» και να μην στείλουν «λανθασμένα σήματα» στις αυτονομιστικές δυνάμεις ανεξαρτησίας της Ταϊβάν, προειδοποιώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην βλάψουν σοβαρά τις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ και την ειρήνη στα στενά της Ταϊβάν.

«Υπάρχει μόνο μία Κίνα στον κόσμο, η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας και η κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι η μόνη νόμιμη κυβέρνηση της Κίνας», είπε η εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments