Διεθνή

Κλίντον: Σωστή η επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικά

Κλίντον: Σωστή η επέκταση του ΝΑΤΟ ανατολικά

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο Μπιλ Κλίντον ρωτήθηκε εάν έχει μετανιώσει ενδεχομένως από την επέκταση που είχε πραγματοποιήσει, επί των ημερών του, η Βορειοατλαντική Συμμαχία προς την πλευρά της Ρωσίας

Παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπιλ Κλίντον, αναφορικά με την επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς.

Αφορμή στάθηκε η συνεχιζόμενη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στα εδάφη της Ουκρανίας.

Ο Μπιλ Κλίντον ρωτήθηκε εάν έχει μετανιώσει ενδεχομένως από την επέκταση που είχε πραγματοποιήσει, επί των ημερών του, η Βορειοατλαντική Συμμαχία προς την πλευρά της Ρωσίας, με δεδομένη την τρέχουσα πολεμική σύγκρουση ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.

Επρόκειτο, συγκεκριμένα, για την ένταξη της Τσεχίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας στη Συμμαχία.

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την απόφαση εκείνη, λέγοντας: «Σήμερα είμαι περισσότερο πεπεισμένος απ’ ό,τι ήμουν τότε ότι κάναμε το σωστό».

« Κάναμε το σωστό τη σωστή στιγμή. Και, αν δεν το είχαμε κάνει, η κρίση αυτή μπορεί να είχε συμβεί ακόμη γρηγορότερα».

Ο Μπιλ Κλίντον συμπλήρωσε, τονίζοντας: «Όταν έκανα ό,τι έκανα, προσέφερα στη Ρωσία όχι μόνο μια ειδική σύμπραξη με το ΝΑΤΟ, αλλά την προοπτική της ένταξης στο ΝΑΤΟ, επιχειρηματολογώντας ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα για την ασφάλειά μας στο μέλλον θα προέλθουν από μη κρατικούς παράγοντες ή από αυταρχικά κράτη που θα πωλούν χημικές, βιολογικές και πυρηνικές δυνατότητες σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments