Οδηγός

Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Συντάξεις Οκτωβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα ταμεία

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Οκτωβρίου

Από τις 27 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων Οκτωβρίου για κύριες και επικουρικές.

Ποιοι θα πληρωθούν

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Συντάξεις: Ποιοι κερδίζουν έως και 946 ευρώ ετησίως [Παραδείγματα]

Αναλυτικά παραδείγματα για μέρος των μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) που αφορούν σε συνταξιούχους και ευάλωτα νοικοκυριά φέρνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με σκοπό την πιο εύκολη επεξήγηση αυτών.

Από αυτά, ξεχωρίζουν τα μέτρα στήριξης συνολικού ύψους άνω του 1,3 δισ. ευρώ που αφορούν την πλειονότητα των 2,4 εκατομμυρίων συνταξιούχων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

  • 1) Αυξήσεις άνω του 6% στις κύριες συντάξεις

Από 1/1/2023, αυξάνονται οι κύριες συντάξεις για πάνω από τα 2/3 των συνταξιούχων (περίπου 1,6 εκατομμύρια), με το συνολικό δημοσιονομικό κόστος να ανέρχεται τουλάχιστον στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Η αύξηση αναμένεται να ξεπεράσει το 6% και προκύπτει με βάση ειδικό συντελεστή που διαμορφώνεται κατά 50% από τη μεταβολή του ΑΕΠ και κατά 50% από τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του 2022. Ακριβής εικόνα για το τελικό ύψος των αυξήσεων θα υπάρχει στις αρχές του 2023.

Το υπόλοιπο 1/3 των συνταξιούχων (περίπου 800.000), που θα δουν είτε λογιστικές αυξήσεις, λόγω προσωπικής διαφοράς είτε οριακές αυξήσεις, θα ωφεληθούν στη πλειονότητά τους από την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments