Οδηγός

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα χωριστεί το μπόνους στους λογαριασμούς Οκτωβρίου

Λογαριασμοί ρεύματος: Πώς θα χωριστεί το μπόνους στους λογαριασμούς Οκτωβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σε τρία κλιμάκια θα χωριστεί η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Οκτώβριο

Σε τρία κλιμάκια θα χωριστεί η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Οκτώβριο, όπως υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Αναφερόμενος στο σύστημα επιδοτήσεων των λογαριασμών ενέργειας για το οποίο αναμένονται ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες ο κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι θα υπάρχει κλιμάκωση των επιδοτήσεων στο ρεύμα με τρία κλιμάκια: στο πρώτο κλιμάκιο η επιδότηση θα είναι υψηλότερη και θα βαίνει μειούμενη. Επιπλέον θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση απολογιστικά για όσους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, η οποία θα προσδιορίζεται με την έκδοση εκκαθαριστικού λογαριασμού. Συνολικά εκτιμάται ότι θα απορροφηθεί το 90-94 % των αυξήσεων.

Δεν θα υπάρχει “μπόνους” εξοικονόμησης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου, τόνισε ο υπουργός, καθώς είναι δύσκολο να γίνει επιμερισμός στις πολυκατοικίες που έχουν κεντρική θέρμανση με φυσικό αέριο.

Η τιμή του καυσίμου είναι 7-10 φορές υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι ωστόσο με την κρατική στήριξη θα είναι πιο προσιτή αλλά όχι στα επίπεδα προ κρίσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments