Πολιτική

Δένδιας: Καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον χώρο της λογικής

Δένδιας: Καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στον χώρο της λογικής
Τι απάντησε ο Νίκος Δένδιας

Όλα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι το αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό Λιμενικό, σχολίασε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών εγκάλεσε την Τουρκία για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας διευρύνουν κάθε φορά τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική» σχολίασε από τη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στους ισχυρισμούς Ερντογάν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

“Παραλήρημα” Ερντογάν στον ΟΗΕ: Kατηγορεί την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών μεταναστών

Σε κρεσέντο παραληρηματικών δηλώσεων προχώρησε στον ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας. Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με τις πράξεις της βοηθά να πνιγούν βρέφοι μεταναστών. Σε μία άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της χώρα μας την κατηγορεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Μάλιστα, κάλεσε τον ΟΗΕ να πει «stop» στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει η Ελλάδα.

Ο Ερντογάν επίσης κατηγόρησε την η Ελλάδα ότι ακολουθεί «καταπιεστικές πολιτικές κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments