Τεχνολογία

Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote – Δημιούργησε τη νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote – Δημιούργησε τη νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Πηγή Φωτογραφίας: Infocom.gr- YARD

Η νέα χρεωστική κάρτα θα φέρει την ονομασία Payzy και θα συνοδεύεται από σχετική εφαρμογή στο κινητό

Με βήμα ταχύ προχωρά ο ΟΤΕ στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, προετοιμάζοντας αυτή την περίοδο το έδαφος για να λανσάρει σύντομα στο ευρύ κοινό την δική του λύση ψηφιακών πληρωμών. Ο λόγος για την υπηρεσία Payzy, μια εφαρμογή στη λογική του ηλεκτρονικού πορτοφολιού, η οποία θα δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να εκδώσουν την δική τους εικονική ή φυσική χρεωστική κάρτα.

Να θυμίσουμε ότι το εν λόγω πρότζεκτ για την δημιουργία χρεωστικής κάρτας είναι στα σκαριά ήδη από τον Μάρτιο, όπως είχε γράψει αποκλειστικά το insider.gr και υλοποιείται μέσω της θυγατρικής του τηλεπικοινωνιακού Ομίλου, Cosmote Payments. Αυτή την περίοδο μάλιστα, βρίσκεται σε φάση πιλοτικής δοκιμής και προσεχώς αναμένεται να λανσαριστεί επισήμως στο ευρύ κοινό.

Το app και η νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Η νέα χρεωστική κάρτα θα φέρει την ονομασία Payzy και θα συνοδεύεται από σχετική εφαρμογή στο κινητό μέσω της οποίας οι χρήστες θα μπορούν να ανοίγουν ηλεκτρονικό λογαριασμό με την μορφή IBAN και μέσω αυτού να πραγματοποιούν ηλεκτρονικές και φυσικές συναλλαγές.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για iOS και Android, ωστόσο μέχρι στιγμής βρίσκεται σε φάση πιλοτικής δοκιμής με την βοήθεια των εργαζομένων του Ομίλου.

Στην αγορά των ψηφιακών πληρωμών μπαίνει η Cosmote – Έρχεται η νέα χρεωστική κάρτα Payzy

Το concept είναι απλό και προσομοιάζει σε αντίστοιχες λύσεις που προσφέρουν fintech εταιρείες του εξωτερικού. Ειδικότερα, μέσω της εγγραφής στην εφαρμογή o χρήστης αποκτά το δικό του ψηφιακό του πορτοφόλι. Στη συνέχεια το συνδέει με κάποια χρεωστική ή πιστωτική κάρτα που διαθέτει, ώστε να φορτίζει την PayZy κάρτα του και να πραγματοποιεί πληρωμές με ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εγγραφής είναι απλή, διαρκεί το πολύ 10 λεπτά και ολοκληρώνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά με την βοήθεια ενός video call. Για το άνοιγμα του ψηφιακού του πορτοφολιού μάλιστα, ο χρήστης δεν χρειάζεται καν να καταχωρήσει τα προσωπικά του στοιχεία χειροκίνητα, αφού αυτά συμπληρώνονται αυτόματα με την βοήθεια της υπηρεσίας Συστηθείτε” (KYC- Know Your Customer) του gov.gr, αφού βάλει τα διαπιστευτήρια του Τaxisnet.

Με το άνοιγμα του πορτοφολιού, o χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει μια virtual (εικονική) Payzy χρεωστική κάρτα, η οποία εκδίδεται σε χρόνο μηδέν σε συνεργασία με την Visa και καταχωρείται σε Apple Pay και Google Pay. Με αυτή μπορεί να πραγματοποιεί online ή ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό του σε ηλεκτρονικά και φυσικά καταστήματα. Εν ευθέτω βέβαια, θα μπορεί να παραγγείλει και την φυσική χρεωστική του κάρτα ώστε να πραγματοποιεί με αυτή πληρωμές σε POS, αγορές και αναλήψεις μετρητών από ATM.

Πέρα από τις δύο επιλογές έκδοσης καρτών, μέσω της λειτουργίας Split it που υπάρχει διαθέσιμη στην εφαρμογή, ο χρήστης έχει την δυνατότητα να μοιραστεί κάποιο έξοδο με άλλον χρήστη ενώ σύντομα θα μπορεί να βάλει στόχους και να ξεκινήσει την αποταμίευση χρημάτων με την βοήθεια της λειτουργίας Piggys. Παράλληλα μπορεί να κάνει μεταφορά χρημάτων χωρίς προμήθεια, με την βοήθεια του chat.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments