Πολιτική

Καραθανασόπουλος για εξεταστική: Επιχείρηση συγκάλυψης με πολλαπλές στοχεύσεις

Καραθανασόπουλος για εξεταστική: Επιχείρηση συγκάλυψης με πολλαπλές στοχεύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι αναφέρει για την εξεταστική επιτροπή

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής του κόμματος και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ριζοσπάστης» αναφέρει ότι «η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές σφυρίζει τη λήξη των εργασιών της, χωρίς φυσικά να ρίχνει φως σε καμία από τις υποθέσεις παρακολουθήσεων, για τις οποίες συστάθηκ.

“Ούτε στις παρακολουθήσεις Ανδρουλάκη και Κουκάκη ούτε βέβαια, πολύ περισσότερο, στις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι και σήμερα” σημειώνει.

«Το Κόμμα μας συμμετείχε στην Εξεταστική Επιτροπή και έκανε προσπάθεια με τις παρεμβάσεις του να αναδειχθούν στοιχεία για όλες τις υποθέσεις, χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για τον ρόλο και την αποτελεσματικότητα αυτής της Επιτροπής. Το είχαμε τονίσει αυτό εξαρχής, αφού υπάρχει εξάλλου πλούσια πείρα για τη φτώχεια αυτών των διαδικασιών στην αποκάλυψη της αλήθειας, στην ανεύρεση και απόδοση πολιτικών και άλλων ευθυνών» προσθέτει ο Ν. Καραθανασόπουλος και τονίζει στη συνέχεια:

«Η πραγματικότητα όμως αυτής της Εξεταστικής ξεπέρασε κάθε φαντασία. Αποδείχθηκε ότι τα αστικά κόμματα και οι θεσμοί που υποστηρίζουν, όχι μόνο δεν λειτουργούν στην κατεύθυνση αποκάλυψης της αλήθειας πίσω από τα διάφορα «σκάνδαλα», αλλά χωρίς ντροπή αξιοποιούν τα «σκάνδαλά» τους για να υπηρετούν πολλαπλές στοχεύσεις, υπέρ του συστήματος και των μηχανισμών του, σε βάρος του λαού, των δικαιωμάτων του και της ίδιας της αλήθειας, που για μια ακόμα φορά κρατήθηκε από όλα τα κόμματα στο βαθύ σκοτάδι».

Στη συνέχεια του άρθρου του, όπως εξηγεί ο Ν. Καραθανασόπουλος, οι πολλαπλές στοχεύσεις αφορούν:

  • α) Επιχείρηση συγκάλυψης των υποκλοπών
  • β) Να μην εξεταστεί η υπόθεση των αλλεπάλληλων παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, με επιδίωξη να μείνουν στο απυρόβλητο οι σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, οι οποίες στην καλύτερη περίπτωση επιχείρησαν με κάθε τρόπο να κουκουλώσουν την υπόθεση.
  • γ) Να μείνει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο και αντιδραστικό νομικό πλαίσιο, το οποίο τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα και μας καθιστά εν δυνάμει όλους ύποπτους και υποψήφιους προς παρακολούθηση. Ένα θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε από τις αντίστοιχες αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ. Μάλιστα, όλα τα άλλα κόμματα θεωρούσαν ως δεδομένο αυτό το πλαίσιο και στη βάση του οποίου πρέπει να λειτουργούν οι μυστικές υπηρεσίες.
  • δ) Προσπάθεια ωραιοποίησης της ΕΥΠ και κοινωνικής αποδοχής του ρόλου της.
  • ε) Η προσπάθεια των «Ανεξάρτητων» Αρχών Διασφάλισης Επικοινωνιών και της Διαφάνειας να αποτελέσουν το «πλυντήριο» της δράσης των μυστικών υπηρεσιών και να αποκαταστήσουν το κύρος τους για να μην κλονιστεί η πίστη των πολιτών στο αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Βρίσκονταν σε διατεταγμένη υπηρεσία με από τα πριν καθορισμένους ρόλους για την παράσταση που θα δώσουν.
  • στ) Η επιχείρηση συσκότισης της πραγματικότητας, μέσα από διαστρεβλωμένες επιλεκτικές διαρροές που επιχείρησε το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Μια προσπάθεια που είχε στόχο να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια ανάμεσα στους συνυπεύθυνους για τη δημιουργία του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου και τη δράση των σκοτεινών μηχανισμών παρακολούθησης»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments