People

Πρόσωπα της εξέγερσης: Χαντίς Νατζαφί

Πρόσωπα της εξέγερσης: Χαντίς Νατζαφί

Πηγή Φωτογραφίας: The Jerusalem Post

Η Χαντίς Νατζαφί, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο του 20χρονου λυγερού νεαρού κοριτσιού, με τα «δυτικόπρεπα» βαμμένα κόκκινα νύχια και τα ελαφρώς βαμμένα ξανθά μαλλιά, πέφτει – κυριολεκτικά – θύμα αυτής ακριβώς της κατασταλτικής δύναμης.

Η Χαντίς, ένα 20χρονο κοριτσόπουλο, που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις καθεστωτικές δυνάμεις καταστολής, γίνεται ένα από τα θύματα, αλλά και το σύμβολο της εξέγερσης στο Ιράκ, μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στο σύνολο σχεδόν της Χώρας, με αφορμή το θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί στα χέρια της αστυνομίας ηθών. Θυμός, θλίψη, αγανάκτηση, έχουν γίνει ένα μάτσο στις ψυχές και στις σκέψεις των διαδηλωτών, που αγνοούν περιφρονητικά τις τρομακτικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς ενός πρωτόγονα άγριου κράτους.

View this post on Instagram

A post shared by حدیث نجفی (@hadith_najafi_)

Η Χαντίς Νατζαφί, όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμο του 20χρονου λυγερού νεαρού κοριτσιού, με τα «δυτικόπρεπα» βαμμένα κόκκινα νύχια και τα ελαφρώς βαμμένα ξανθά μαλλιά, πέφτει – κυριολεκτικά – θύμα αυτής ακριβώς της κατασταλτικής δύναμης. Τούτες τις ώρες και τις μέρες της κοινωνικής έκρηξης στο Ιράν η Χαντίς αναδεικνύεται ταχύτατα σε σύμβολο της κινηματικής εξέγερσης. Η δημοσιογράφος και υπερασπιστής των γυναικείων δικαιωμάτων Masih Alinejad ανακοίνωσε τον θάνατό της χθες το απόγευμα, δημοσιεύοντας το όνομά της και ένα βίντεο μαζί με τις λεπτομέρειες του θανάτου της.

Στο βίντεο η ξανθιά Χαντίς δένει, χωρίς πέπλο, τα μαλλιά της πριν από μια διαδήλωση, και έχει γίνει γνωστό σε τεράστια διεθνή κλίμακα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, υπέστη τραύματα από σφαίρες που δέχθηκε στην κοιλιά, το λαιμό, την καρδιά και το χέρι στις πριν από πέντε ημέρες. Μετά την επίθεση από τις δυνάμεις ασφαλείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ghaem, όπου αργότερα ξεψύχησε.

View this post on Instagram

A post shared by Ilaria Maria Dondi (@_didon)

«Ήταν μόλις 20 ετών», είπε η αδερφή της Χαντίς. «Η καρδιά της είχε ραγίσει για το χαμό ης Μαχσά Αμινί. Μου είχε πει ότι δεν θα παραμείνει σιωπηλή. Την σκότωσαν με έξι σφαίρες».

Στον ορυμαγδό των σχολίων που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζεται κυρίως ότι «η Ισλαμική Δημοκρατία των Αγιατολάχ σκότωσε μια νεαρή γυναίκα, πυροβολώντας την εν ψυχρώ. Η Χαντίς Νατζαφί ήταν στο δρόμο που αναζητούσε την ελευθερία του λαού του Ιράν. Γίνεται η φωνή του μαχόμενου λαού του Ιράν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments